Pripreme mečeva protiv Mesijeve Barse su bile paklene: Murinjo opisao kako ga je Leo učinio boljim

Gvardiolina ekipa je tada radila kao "sat"

  • 0

Murinjo je vodio Real Madrid između 2010. i 2013. godine i već u jednoj od prvih utakmica je osetio sav "bes" Barselone i doživeo "petardu" u El Klasiku.

- Taj period je bio težak za Madrid jer je Barselona dominirala, ne samo u pogledu fudbala nego i javnog mnjenja i igrala je lep fudbal. Imala je fudbalere sa velikom dozom kreativnosti i magije. Morali smo da razbijamo taj obrazac - rekao je Murinjo za Marku.

Objasnio je između ostalog i kako "uvek kaže da mnogo duguje svojim igračima, kao i onima koji to nisu". Jedan od ovih drugih je bio i Lionel Mesi.

- Na primer, Mesi nikad nije igrao u mojoj ekiopi, ali me je igranje protiv njega učinilo boljim u smislu organizacije tima i pripreme. Kad pričam o njemu, podrazumeva se da pričam i o svom velikim igračima protiv kojih sam igrao - rekao je Murinjo.

Dodao je i da je prijatelj sa predsednicima klubova koje je vodio, čak i sa onima koji su ga otpuštali.

- Volim da tako bude i nemam problem da kažem da, posle tri godine provedene u Madridu, čovek postaje Real Madrid. Neke stvari se tamo ne menjaju - objasnio je Portugalac.

VIDEO - Vanja (11) je prvi gol postigla sa tri godine, a sad obećava da će da zameni Mesija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA