Grujićev gol nedovoljan za bod Herti, Ajntraht ne zna gde "bije" bez Srba (FOTO)

Na sve to, Borusija iz Dortmunda je bila nemilosrdna

  • 0
Germany Soccer Bundesliga Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta poraženi su od Augzburga 1:2 u meču četvrtog kola nemačke Bundeslige, dok Borusija Dortmund nastavlja da niže pobede posle trijumfa nad Bajerom iz Leverkuzena 4:0.

Ajntraht je igrao bez Srba u postavi, a upravo je jedan Srbin Marko Grujić poraženoj Herti umalo doneo bod protiv Majnca u finišu njihovog meča (1:2).

Majnc je meč rešio već u prvom poluvremenu pogocima Rihtera u 35. i Niderlehnera u 43. minutu.

Kod prvog je kiksirao Martin Hintereger koji nije izbacio loptu glavom kako je trebalo pa je ona otišla na nogu i laganu realizaicju Marku Rihteru.

Drugi gol je čista zasluga Niderlehnera koji je projektilom sa tridesetak metara probušio rašlje gola Ajntrahta.

Tim iz Frankfurta koji ne liči ni izbliza na onaj iz prošle sezone kada su za njega igrali Rebić, Jović i Haler u špicu uz Kostića i Gaćinovića u vezi, ali je stigao do utešnog gola u 73. minutu preko Pasijence.

Među izmenama je bio novi igrač Ajntrahta od ove sezone Dejan Joveljić.

Germany Soccer Bundesliga Rihter slavi gol protiv Ajntrahta, Foto: Tanjug/AP

Dortmund je bio surov u drugom poluvremenu protiv Leverkuzena. Pako Alkaser je 28. minutu sa ivice ofsajda hvatao loptu volejem na centaršut Hakimija, da bi u nastavku usledila rapsodija Milionera.

Najpre je u 51. minutu Marko Rojs dao prvi od svoja dva gola na asistenciju Džejdena Sanča, Gereiro je u 83. povisio na 3:0 posle preslikane akcije i protrčavanja Sanča po desnom krilu i centaršuta po zemlji.

Konačan rezultat je u nadoknadi postavio Rojs drugim golom. Grujićeva Herta je poražena od Majnca 2:1, mada je od 83. minuta pogotkom srpskog veziste imala bod u džepu.

Germany Soccer Bundesliga Rojs dvostruki strelac sa saigračima, Foto: Tanjug/AP

Kvason je postigao gol za Majnc u 40. minutu, a Grujić je bio najviši u skoku posle ubačene lopte Dilrosuna kog su na boku udvojili igrači Majnca.

Markov pogodak se nije ispostavio dovoljnim jer je odbrana Herte kiksnula u nadoknadi pošto Sent Justea nije ispratio njegov čuvar posle kornera, a Grujić je u skoku ostao kratak koji centimetar.

U preostala dva meča odigrana u subotu popodne Verder iz Bremena je pobedio Union Berlin sa 2:1 u meču gde su podeljena dva crvena kartona, dok je Borusija Mehengladbah savladala Keln sa 1:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO - Vojvodina slavila na Čairu, Lalatović ponovo u centru pažnje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA