≫ 

Milenković izdržao Iguaina i Ronalda, Inter na vrhu tabele, Napoli prati!

Prvi bod za firentinske ljubičaste ove sezone

  • 3
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/Ap

Navijači Fiorentine još će čekati na prvu pobedu svog tima u Seriji A, poslednji put radovali su se još prošle sezone, tačnoije pre 16 kola, ali svakako da će im ohrabrenje biti veliki bod protiv šampiona Juventusa - 0:0!

Bio je ovo prvi bod za Fiorentinu ove sezone iz trećeg pokušaja, a "Staroj dami" takođe prvi remi, doduše uz dve pobede koje imaju na svom kontu od starta.

Prvi put na klupi aktuelnog praka sedeo je novi trener Mauricio Sari, u prve dve utakmice bio je odsutan zbog zdravstvenih problema, a u Firenci je imao i one kadrovske sa sastavom. Nije mogao da računa na De Šilja, Pjacu i Kjelinija, a u toku meča morao je da vrši prinudne izmene zbog povreda Danila i Pjanića, umesto kojih su zaigrali Kvadrado i Betankur.

Sve to je očito uticalo na igru "bjankonera" na "Artemio Frankiju", nije bilo ubojitosti iako su Ronaldo i Iguain bili najistureniji u akciji.

Sa druge strane, Nikola Milenković je držao štopersku poziciju, sjajno se uklopio u stabilan defanzivni zid "ljubičastih" koji je sačuvao gol, mada se ne može ni reći da su gosti previše puta pretili i kreirali velike šanse.

Mogao je srpski defanzivac da se proslavi danas, i to posle kornera domačih, kada se ubacio pred gol Juventusa, ali je šutirao pravo u golmana Juventusa.

Mogli su i gosti lako do prednosti u drugom poluvremenu. Pecela je bio spasilac "ljubičastih" pošto je "presekao" pas Kedire ka Ronaldu, u situaciji koja je baš "mirisala" na gol.

Kuriozitet meča predstavlja činjenica da su oba gola branili Poljaci, s tim da je Vojčeh Ščešnji imao više posla od svog zemljaka među stativama Viole Bartlomijeja Dragovskog. Najveća iskušenja Ščešnji je imao nakon udaraca Kijeze i Riberija, koji polako, ali sigurno postaje idol navijača Fiorentine.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/Ap

U ostalim mečevima Napoli je na svom terenu slavio sa 2:0 golovima Martensa, dok je Inter pobedio Udineze sa 1:0, golom Sensija. 

Serija A, 3. kolo:

Fiorentina - Juventus 0:0

Napoli - Sampdorija 2:0

Inter - Udineze 1:0

Nedelja

Đenova - Atalanta 12.30

Breša - Bolonja 15.00

Parma - Kaljari 15.00

SPAL - Lacio 15.00

Roma - Sasuolo 18.00

Verona - Milan 20.45

Ponedjeljak

Torino - Leće 20.45

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    14. septembar 2019 | 17:52

    Propalica, nikakav igrac kao i svaki igrac iz nase reprezentacije. Svi su dno dna. Kada igraju za klub, ginu, a za reprezentaciju ih stoli bojko. Aj zdravo, ne zanima nas sta je ko uradio od nasih preko.

  • Boske100

    14. septembar 2019 | 17:45

    Milenković sigurno nije, dečko je rupa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA