≫ 

Abraham je Čelsijeva senzacija, het trikom je razbio Vulfse: Matić od prvog minuta zaigrao za Đavole

Mladi napadač Čelsija bio je nezaustavljiv protiv Vulfsa

  • 1
Tami Abraham Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čelsija ubedljivo su, sa 5:2 savladali Vulverhempton u 5. kolu Premijer Lige, a najzaslužniji za pobedu bio je dvadesetjednogodišnji napadač Tami Abraham. 

Dugo će se pričati o mladom napadaču koji je u Čelsiju od 2016. godine i koji je prošao pozajmice Bristola i Svonsija, da bi se sa 25 golova u dresu Aston Vile konačno izborio za svoje mesto na Stamford Bridžu.

Kada je reč o ovom susretu, Vulfsi, pretposlednji tim prvenstva, uspeli su da izdrže nalet Plavaca svega do 31. minuta kada je Tomori pogodio za početno vođstvo. Od tog momenta, delovalo je da odbrana domaćih ne postoji, naročito jer je raspoloženi Abraham sa dva gola, do poluvremena rešio pitanje pobednika.

Prvo se, u 34. minutu, najbolje snašao u kaznenom prostoru protivnika, da bi sa peterca matirao golmana Patrisia, a onda, samo 7 minuta kasnije, glavom došao do svog drugog gola.

Tami Abraham Foto: Tanjug/AP

U nastvku, Abraham je nastavio tamo gde je stao u prvom delu igre, pa je u 55. minutu driblingom izbacio svoje čuvare i postigao novi gol.

Do kraja, Vulverhempton je tek uspeo da ublaži rezultat, jer je heroj meča, uspeo da pored hetrika, postigne i autogol u 69. minutu, da bi i novo pojačanje Vulfsa iz Milana, Patrik Kutrone smanjiona 4:2. Konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi postavlja Mount.

Zanimljivo, posle ove pobede, i nova tri boda, Čelsi je 5. na tabeli sa 8 osvojenih bodova iz 5 mečeva, dok su Vulfsi na pretposlednjem mestu sa 3  boda, bez pobede u prvenstvu. Takođe, Tami Abraham je prvi na listi strelaca sa 7 postignutih golova, ispred Aguera, sa 6 i Temu Pukija sa 5.

Uostalim mečevima odigranim tokom subote, Mančester junajted slavio je protiv Lestera na svom terenu, 1:0, golom Rašvorda u 8. minutu iz penala. Među starterima je prvi put ove sezone bio srpski internacionalac Nemanja Matić, koji je odigrao 67. minuta za svoj tim, a potom ga je zamenio Fred.

U ostalim mečevima, Totenhem je sa 4:0 pobedio Kristal Palas, Brajton i Barnli su remizirali, dok je u prvom meču dana Liverpul bio bolji od Njukasla sa 3:1.

Premijer liga, peto kolo:

Subota:

Liverpul – Njukasl 3:1 (2:1)

(Mane 28, 40; Salah 72 -- Viljems 7)

Brajton – Barnli 1:1 (0:0)

(Mopaj 51 – Hendrik 90)

Mančester junajted – Lester 1:0 (1:0)

(Rašford 8)

Šefild – Sautempton 0:1 (0:0)

(Musa 66)

Totenhem – Kristal Palas 4:0 (4:0)

(Son 10, 23, van Anholt 21 ag, Lamela 42)

Vulverhempton – Čelsi 2:5 (0:3)

(Tomori 31, Abraham 34, 41, 55, 69ag, Maunt 90+6)

18.30 Norič – Mančester siti

Nedelja:

15.00 Bornmut – Everton

17.30 Votford – Arsenal

Ponedeljak:

21.00 Aston Vila – Vest Hem

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đavo😈

    14. septembar 2019 | 20:59

    Kao što sam I rekao na početku sezone, Abraham je opasan igrač I ako ga povrede zaobiđu lako može da prestigne velikog Drogbu. Chelsea niko ne shvata ozbiljno, I u tome je njihova prednost da ove sezone naprave neki veliki rezultat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA