≫ 

Partizan pobedio Fenerbahče za trofej u Klužu! Zagorac blistao, Kalinić pogodio sa centra! (VIDEO)

Lepa pobeda crno-belih

  • 50

Košarkaši Partizana osvojili su trofej u rumunskom Klužu, pošto su u finalu turnira savladali prvog favorta Fenerbahče rezultatom 69:64, uz ključnu rolu Radeta Zagorca koji je meč završio sa 21 poenom.

Zagorac je bio čovek odluke u bukvalnom smislu te reči, sa dve trojke u završnim minutima "prelomio" je utakmicu, kojom je Partizan zaokružio perfektnu seriju nepobedivosti u pripremnim utakmicama.

Ovo je bila šesta pobeda ekipe Andree Trinkijerija u predsezoni (Sloga, Darušafaka, Makabi, Arka, Mornar, Fenerbahče).

Potez utakmice u Klužu ipak je pripao Nikoli Kaliniću, sa deset poena je završio meč naš dosadašnji reprezentativac, a pamtiće se njegova trojka sa centra na isteku treće četvrtine.

Valja reći da su oba tima igrala oslabljenaza nekolicinu igrača sa Mundobasketa, što se pre svega odnosu na turski sastav.

Feneru su nedostajali Duverioglu, Slukas, De Kolo, Veseli, Datome i Mahmutoglu, a Partizanu Birčević, te povređeni duo Janković-Pejdž.

U takvim okolnostima bolje su se snašli crno-beli uz liderske role američkog trija Volden-Tomas-Mozli, koji su vukli sve konce igre Partizana. Naravno, više od svega navijače osvajača Kupa Srbije trebalo bi da raduje još jedna efikasna partija Zagorca, čiji je poboljšan šut za tri poena trenutno najveći dobitak u igri ekipe.

Partizan je protiv Fenerbahčea u ranoj fazi utakmice preuzeo vođstvo, nakratko ga izgubio u poslednjoj četrvtini, pa povratio već pomenutim trojkama Zagorca, za finiš bez trzavica.

Za Fener je i u ovom meču igrao srpski centar Vladimir Štimac, nije mu prvi put da održava formu kod Obradovića u predsezoni, a utakmicu je završio sa 5 poena.

Fenerbahče - Partizan 64:69 (20:17, 11:17, 20:19, 13:16)

Fenerbahče: Tirpanci, Sančakli, Vesterman 6, Kalinić 10, Biberović, Arna 2, Vilijams 15, Mutaf, Čandan 3, Dikson 10, Lovernj 13, Štimac 5

Partizan NIS: Valden 10, Zagorac 21, Jovanović, Gordić 4, Parahovski 4, Jaramaz 5, Miletić, Veličković 2, Tomas 12, Pejners 7, Mozli 4

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    15. septembar 2019 | 21:01

    Osvojiće aba ligu zapamtitee

  • GROBAR PODGORICA

    15. septembar 2019 | 21:52

    Ja kao navijač PARTIZANA, nikad ne gledam utakmice jedne male ekipe poput zvezdičice a drago mi je kad Vi gledate naše jer gledate jednu veliku instituciju i uživate.

  • Puritanac

    15. septembar 2019 | 21:09

    Gazi,crno-bela masinerijo! Gazi,institucijo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA