≫ 

Ovo je startnih 11 Bajerna protiv Zvezde: Kutinjo na klupi, Kovač pravi jednu promenu posle remija!

Dve povrede i nespremni novajlija

  • 11
Bajern Minhen, Crvena zvezda, sastav Bajerna Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

U sredu od 21 čas Crvena zvezda počinje drugo uzastopno učešće u Ligi šampiona. Premijera je protiv Bajerna u Minhenu, a nemački mediji spekulišu o mogućoj prvoj postavi.

Problem za trenera Niku Kovača su povrede centralnog veznog Leona Gorecka i jednog od najboljih levih bekova na svetu Davida Alabe. Gorecka je nemački reprezentativac i jedan od igrača koji je trebao da bude standardni član prve postave. Međutim morao je da ode na operaciju budnog mišića.

David Alaba se povredio pred sam početak Bajernovog poslednjeg meča pred Crvenu zvezdu. Pukao mu je primicač i njega očekuje duža pauza.

Sa druge strane novajlija Filipe Kutinjo, koji je projektovan da bude jedan od nosioca igara još uvek nije dovoljno spreman za svih 90 minuta. Kako prenose nemački mediji on će utakmicu najverovatnije početi na klupi, ali će sigurno ući u drugom poluvremenu.

ah950853_2019021594506559.jpg Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Protiv Zvezde očekuje se da će istrčati gotovo isti sastav koji je remizirao sa Lajpcigom ovog vikenda u Bundes ligi. Nemački mediji očekuju samo jednu izmenu.

ZVEZDI ODGOVARA BAJERNOVA ODBRANA

Umesto Alabe levog beka će igrati Lukas Ernandez koji se podjednako dobro snalazi kao centralni i levi defanzivni igrač. Dobra stvar za srpskog šampiona je što on nije toliko ofanzivno orjentisan kao Austrijanac.

Na desnoj strani biće Bendžamin Pavar kojem takođe napadačke uloge nisu na prvom mestu.

Hrvatska, Francuska, fudbal, finale Foto: AP/Tanjug

Tako će izabranici Vladana Milojevića imati manji broj igrača za čuvanje za razliku od protivnika iz prošlogodišnjeg izdanja Lige šampiona čiji su bekovi imali ulogu krila a bočni ofanzivni igrači polušpiceva. Međutim, cela defanziva je izuzetno opasna u prekidima.

UBOJIT NAPAD

- Kingsli Koman će verovatno delovati po desnoj strani i kao dešnjak će igrati klasično krilo, koje bi trebalo da deluje široko.

Izuzetno brz i inteligentan igrač. Ako bi mu se tražila slabu tačka to bi bila tehnika možda.

Napadaće na Žandera koji će menjati povređenog Milana Rodića. Kod navijača poznat kao ''tempirana bomba'', ima priliku da uđe u srca navijača požrtvovanom i agresivnom igrom koju je pružao do sad, a sad bi ona mogla da donese i dobar rezultat. Opasnost može da bude Komanova velika brzina pa bi Zvezdin Brazilac ne bi trebalo mnogo blizu da mu igra kako ga ne bi Francuz lako pretrčavao, a Žander bio u položaju da ga stiže klizećim startovima koji mogu da budu jako opasni.

FK Bajern, FK Besiktas Foto: Tanjug/AP

- Na levoj strani trebao bi da deluje novo pojačanje Ivan Perišić. To bi bila i jedina izmena u odnosu na poslednji meč gde je na toj poziciji igrao Serž Gnabri.

Perišić je polušpic, ili krilni napadač koji će svoju poziciju tražiti i graditi ulaskom u sredinu terena i u sam kazneni. Može da bude veoma opasan kod Komanovih centaršuteva jer je odličan u skok igri.

Još uvek se ne zna ko će igrati desnog beka u Zvezdi, da i će to biti Maro Gobeljić ili ipak Miloš Degenek. Povratni u tabor srpskog šampiona je pokazao da ima dobar centaršut i da ume da se snađe i uz aut liniju. O njegovoj defanzivi je suvišno pričati tako da ne treba začuditi ako Vladan Milojević baš reprezentativcu Australije zada zadatak da čuva Perišića.

Hrvatski reprezentativac nije igrao za vikend što nemački mediji karakterišu da ga je Kovač čuvao za Ligu šampiona.

Ivan Perišić, Bajern Minhen Foto: Guliver/Getty Images/Alex Grimm

- Tomas Miler bi trebalo da igra iza napadača, odnosno Levandovskog. Kapiten će imati maksimalnu slobodu, biće ga jako teško čuvati, jer će biti po čitavom terenu, nešto slično kako Marin igra u Zvezdi. Jednom prilikom legendarni brazilski Ronaldo je rekao da je Miler možda i najkompletniji i najopasniji napadač iako ne igra na toj poziciji.

-Iza njega trebalo bi da bude Španac Tijago Alkantara. Fantastični kreativac čije lopte ''imaju oči''. Od njegovih dodavanja Crvenoj zvezdi preti možda i najveća opasnost. Dok Miler bude odvlačio igrače iz sredine terena on će imati čist prostor za razigravanje, da li Perišića koji će da utrčava u taj prazan prostor, Komana koji će da ''beži'' široko kako bi centrirao, ili direktno do Levandovskog i Milera u samom napadu.

- Za defanzivne zadatke na sredini biće zadužen Džošua Kimih.

Tomas Miler Foto: AP/Tanjug

DŽOKERI SA KLUPE

U drugom poluvremenu sigurno će na teren ući i Kutinjo. Kako prenose nemački mediji trebalo bi očekivati da on zameni Komana, ali da onda zameni mesto sa Milerom. Miler bi postao drugi krilni napadač dok bi Kutinjo postao glavi kreator igre.

- Očekuje se i ulazak Gnabrija umesto Perišića. Kako je i Nemac desnonog ne bi se ništa krucionalno promenilo.

Na poslednjoj utakmici sa klupe šansu su dobili centralni vezni Korentin Toliso i 18-godišnje levo krilo Alfonso Dejvis. U koliko on uđe u igru to će biti umesto Perišića, i kako se radi o levonogom igraču, on će igrati široko i tražiće prilike za centaršuteve.

Filipe Kutinjo, Bajern Foto: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

Tako možemo od Kovača da očekujemo da u jednom trenutku igra sa dva krilna napadača, a ako vidi da mu fali širine, što će se verovatno i desiti, poznavajući Zvezdinu igru, i sa dva široka krila gde bi Miler mogao da bude drugi (polu) špic. Šansu možda dobije i mladi nemački reprezentativac Fiete Arp koji važi za najtalentovanijeg napadača Pancera.

(Telegraf.rs/F.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    18. septembar 2019 | 11:24

    Zašto nebi bilo iz 0 u 2 i 3+? Aman bre dokle ponižavate naš fudbal? Idite i kockajte se a fudbal ostavite pravim navijačima. Ne balavite ostrašćeni.

  • Vlada

    18. septembar 2019 | 12:34

    Nije isto Inđija i Bajern. Velika razlika u motivaciji.

  • Štebek

    18. septembar 2019 | 11:17

    1-1&4+

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA