≫ 

Milojević pred Bajern: Srećni smo što smo ovde, ne plašim se katastrofe

Na velikom iskušenju biće trener srpskog prvaka i njegov tim u sredu uveče protiv nemačkog i evropskog giganta

  • 36
FK Crvena zvezda, konferencija za novinare Foto: Marko Jovanović

Zvezda je ponovo na mestu uspeha, istina 1991. godina je sada daleka prošlost, ali najblistavija pobeda na terenu najtrofejnijeg nemačkog kluba ne bledi...

Crveno-beli su ponovo u prilici da odmeravaju snage sa moćnim Bavaracima usred Minhena (sreda, 21), ali i da im se suprostave sa svojim oružjem, snagom i kvalitetom zbog čega su, na kraju krajeva, drugu godinu zaredom deo evropske elite.

- Sigurno da smo jako srećni jer smo ovde. Radili smo jako naporno da bismo došli do tog cilja. Sam ulazak među 32 ekipe koje su najbolje u Evropi ove sezone je nešto najlepše što možete da doživite i kao trener i kao igrač i kao klub -  izjavio je Zvezdin trener Vladan Milojević u uvodu konferencije za medije koja je počela sa desetak minuta zakašnjenja, iz jednog sasvim neobičnog razloga: stadion je toliko veliki da vozaču autobusa sa novinarima iz Srbije nije bilo lako da pronađe put do "press" ulaza!

Na pitanje novinara da li se plađi katastrofe u sredu uveče, zbog činjenice da Bajern često i godinama ume da bude  nemilosrdan prema rivalima, Milojević je rekao:

- Mislim da do sada nisam dao povod ili utisak da se nečega plašim. Fudbal je jedna igra koja traje 90 minuta, a život posle toga teče dalje. Jedino što ja tražim, ne samo protiv Bajerna, je da se moji igrači bore i daju poslednji atom snage na terenu - odgovorio je, pa dodao:

- Ono što treba da uradimo je da izađemo na teren, damo sve od sebe i uživamo. Šta god da kažemo o Bajernu je suviše, svima je jasno da su oni konkurent za tron. Na nama je da damo maksimum, pa ćemo videti za koliko je to dovoljno.

FK Crvena zvezda, konferencija za novinare Foto: Marko Jovanović

Odsustvo standardnog levog beka Milana Rodića može biti problem za Milojevića, a alternativa je spremna u liku univerzalca Gobeljića.

- Što se tiče kadrovskih problema, sem Rodića koji je zadobio povredu za koju smo mislili da nije velika, posle Inđije, ostali su spremni. Ispostavilo se da rezultati za Rodića nisu sjajni. Imamo dosta dobar roster, svaki igrač zaslužuje da se nađe prvih 11, a videćemo za koje ćemo se mi opredeliti.

Neizostavna je bila paralela sa čuvenom 1991. godinom i antologijskom utakmicom u Minhenu.

- Ja volim istoriju, ali treba je ostaviti tamo gde jeste. Ne znam šta bih više mogao da kažem svojim igračima i treba li im nešto reći u situaciju kada igraju Ligu šampiona protiv kluba kao što je Bajern i očekuje ih velika podrška navijača.

Baš je od junaka tog vremena, aktera te utakmice, Milojević dobio veliku podršku pred sudar sa Bavarcima.

- Sigurno da znači podrška od svih igrača iz te čuvene generacije. Bukvalno svakodnevno dobijamo poruke podrške i to je jako lepa stvar koja sigurno dosta znači i mojim igračima i meni.

FK Crvena zvezda, konferencija za novinare Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    17. septembar 2019 | 19:53

    Zvezdo ti si nasa sreca!!!samo napred i glavu gore pa sta bude neka bude!vazno je da smo mi osplivali iz dugova a rezultati tek slede!!!Zeljko Pantic na aparatima😂😂😂😂😂

  • Greg

    17. septembar 2019 | 20:19

    Borba do kraja i samo hrabro

  • Vox

    17. septembar 2019 | 19:59

    Ne plašiš se katastrofe,jer si navikao na katastrofe u LŠ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA