≫ 

Neko je "pokvario" VAR u Ligi šampiona: Tri velika sudijska kiksa u mečevima elitnog takmičenja

Nije bio od pomoći video nadzor u Londonu, Napulju i Dortmundu

  • 4
Mejson Maunt, Čelsi - Valensija Foto: Tanjug/Ap

Prvo veče Lige šampiona za sezonu 2019/2020. nije donelo preterano efikasan fudbal, ova konstatacija ne važi za meč Salcburga i Genka (6:2), ali jeste niz sudijskih grešaka koje su bile direktna posledica izostanka VAR intervencije.

Najviše se diskutuje o situacijama u Londonu, Borusiji i Napulju - tri greške su izazvale velike polemike, a evo i zbog čega:

PREKRŠAJ ZA CRVENI; VAR NIJE POZVAN

Prva situacija dogodila se na utakmici Čelsija i Valensije, sporan je bio start Kokelana nad Mauntom nakon kojeg je igrač "Plavaca", zbog povrede, morao da napusti igru, ali ne i Francuz, koji je prošao samo sa javnom opomenom.

Sudija nije iskoristio mogućnost da konsultuje VAR, a da jeste, video bi da je start Kokelana bio za crveni karton iako je ovaj prvo išao na loptu, međutim intenzitet je bio takav da je svom silinom pogodio Engleza u potkolenicu.

Fransoa Kokelan, Čelsi - Valensija Foto: twitter

SPORNA ODBRANA PENALA U DORTMUNDU

Druga situacija dogodila se na utakmici Borusija - Barselona, završene bez golova.

Ipak, da je VAR reagovao, kao što je trebalo prilikom nepropisnog izletanja Ter Štegena kod penala Rojsa, i odbrane koja je usledila, arbitar bi sasim sigurno video nepravilnu kretnju čuvara mreže Katalonaca, i ponovio bi izvođenje najstrože kazne.

Naime, pravila nalažu da barem jedna noga golmana mora dodirivati gol liniju pre nego što igrač šutne ka golu. Na snimku se, ipak, jasno vidi da su Ter Štegenu obe noge bile daleko od linije u trenutku upućivanja lopte.

PENAL KOJI TO NIJE BIO U NAPULJU

Treć sporna situacija doodila se u Napulju, u 82. minutu, kada je Robertson sapleo Kaljehona, a sudija pokazao na jedanaesterac za italijanski tim.

Međutim, na snimku se jasno vidi da ovo nikako nije bio start za najstrožu kaznu, jer je Španac krenuo da pada pre nego što je defanzivac Liverpula postavio nogu pred njega.

Ni u ovoj situaciji iz VAR sobe nije došla prepravka, ispoštovana je odluka sudije, koja je prethodila golu Napolitanaca za 1:0, a ono je do kraja i duplirano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dovla

    18. septembar 2019 | 07:33

    Sad ce grobari da se jave xexexexe

  • ja sam ja

    18. septembar 2019 | 07:49

    znaci zvezda dobija veceras iz 2-1 sa dva penala u 90 min 😂😂

  • 1357924680

    18. septembar 2019 | 07:24

    Ima sanse onda i za nas veceras protiv bajerna 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA