≫ 

Partizanov tim za Alkmar: Natho, pa svi ostali, Miloševićeve slatke muke

Struka crno-belih može da računa na kompletan igrački kadar, a posebno će odabir biti zanimljiv u napadu, gde je pregršt odličnih rešenja

  • 4
FK Partizan - FK Molde

Foto: Marko Jovanović

Prvo iskušenje u grupnoj fazi Lige Evrope Partizan dočekuje, bar po tvrdnjama trenera Sava Miloševića, sa kompletno osposobljenim igračkim kadrom i željom svih 29 fudbalera da se nađu makar u protokolu meča sa AZ Alkmarom. U odnosu na početak evropskih kvalifikacija, kada je svako “iskakanje” najbitnijih fudbalera stvaralo veliku glavobolju struci, Milošević pred sutrašnji duel sa Holanđanima (21.00) naprosto ima slatke muke.

Jer crno-beli imaju daleko veći izbor rešenja, tim je mnogo kvalitetniji, uigraniji, pa i opušteniji pošto je primarni cilj - plasman u grupe - već ostavren i sve što se učini u utakmicama sa sutrašnjim rivalom, Astanom i Mančester junajtedom samo je bonus ove generacije.

Bibras Natho

Foto: partizan.rs

Svakako da neće biti mesta za ceo kadar kada u pitanju duel sa AZ Alkmarom i naravno da će Milošević pažljivo birati fudbalere koji će početi utakmicu. Ko je temeljnije ispratio poteze mladog trenera u bliskoj prošlosti, mogao je dobre do nekih razmišljanja čak i prilikom, recimo, odabira ekipe i izmena u prvenstvenom meču sa Proleterom.

Stručni štab je tada odmorio nekolicinu igrača, koji su izneli početak sezone, deo njih je imao i redukovanu minutažu, kako bi bili spremni za sutrašnji duel sa Holanđanima, a deo je, pak, tek hvatao takmičarski ritam i "vazduh u plućima" za nastavak sezone. Tako su u Novom Sadu na klupi ostali iskusni štoper Bojan Ostojić i levi bek Slobodan Urošević (igrali Igor Vujačić i Rajko Brežančić), koji će sutra zauzeti svoja mesta u poslednjoj liniji tima, zajedno sa Strahinjom Pavlovićem i Nemanjom Miletićem i činiti poslednji “zid” ispred Vladimira Stojkovića.

NATHO OD POČETKA, VRAĆA SE ASANO

U veznom redu takođe ne bi trebalo da bude iznenađenja. Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić će činiti tandem zadnjih veznih, Zoranu Tošiću je nemenjeno mesto na desnom krilu, a u prvih 11 će se gotovo sigurno vratiti i Takuma Asano. Milošević je u prvenstvenom duelu delimično odmarao i Japanca (ušao u drugom poluvremenu), no, po već oprobanom receptu on će u prvoj postavi zameniti mladog Filipa Stevanovića, koji se još uvek više “kali” u domaćem takmičenju.

Partizan postava Miletic

Foto - Ilustracija: Telegraf

Bez obzira što je Sejduba Suma protekle sedmice počeo da radi sa ekipom posle povrede butnog mišića, Gvinejac je nekoliko dana trenirao po posebnom programu i nije dovoljno fit da bi struka odmah rizikovala i gurnula ga u "vatru". U nekoliko sličnih situacija u prošlosti Milošević nikada nije rizikovao na taj način, već se gotovo uvek odlučivao za potpuno spremnog fudbalera. To je u ovom slučaju Bibras Natho, koji je proteklog vikenda protiv Proletera držao čas fudbala i praktično kumovao kod sva tri gola crno-belih (3:0) neverovatnim asistencijama.

Izraelac će zato i u meču sa AZ Alkmarom biti "mozak" Partizana, fudbaler oko koga se vrti sve u organizaciji igre i čiji će zadatak biti da razigra saigrače, ali i pronađe “pukotine” u defanzivi Holanđana. Poslednja trećina terena je rezervisana za Umara Sadika, koji se na prethodne dve utakmice upisao u strelce i svakako će dobiti prednost kao jedini klasičan napadač u ovom timu crno-belih.

Ne treba zaboraviti ni poslednje pojačanje Lazara Markovića, koji će utakmicu verovatno početi sa klupe, ali će, baš kao i u Novom Sadu, gde se u debiju upisao u strelce, sigurno imati svoju rolu tokom meča.

Da li na krilu, umesto Tošića, kao i pre nekoliko dana, možda čak i umesto Asana, ili kao drugi napadač uz Sadika - odlučiće Savo Milošević, koji je sa toliko rešenja u ofanzivnom delu tima sigurno ima načina da nadmudri

Holanđane.

VIDEO: Savo Milošević pred AZ Alkmar

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA