≫ 

''Rat'' Nojera i Ter Štegena nastavio i Henes: Medijska hajka protiv Manuela, savez ćuti!

Oštre reči prvog čoveka Bajerna upućene medijima, savezu ali i golmanu Barselone

  • 0
Uli Henes, Manuel Nojer, Ter Stegen Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Alexander Hassenstein/Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Velika bura u nemačkim medijima traje već danima, i to, zbog prepucavanja dvojice golmana Manuela Nojera i Mark Adrea Ter Štegena. Povodom toga oglasio se i predsednik Bajerna Uli Henes koji je besan zbog stava medija prema golmanu Bavaraca.

Javno prepucavanje počelo je posle reprezentativnih obaveza kada se Ter Štegen požalio što je oba meča presedeo na klupi. Ulsedila je izjava Nojera da ti komentari ne donose dobro ekipi. Za sedam godina koliko je redovan na spisku Pancera, Barselonina ''jedinica'' upisala je svega 22 nastupa za nacionalni tim.

Predsednik Bajerna Uli Henes kritikovao je i Ter Štegena, ali i medije i Fudbalski savez Nemačke.

- To je smešno. Mislim da nije dobar način na koji su minhenski mediji pristupili celoj situaciji. Mediji u zapadnim delovima zemlje ekstremno podržavaju Ter Štegena. Kao da je osvojio 17 titula na Svetskom prvenstvu - rekao je Henes za Sport 1.

Uli Henes Foto: AP/Tanjug

- Ne vidim da u južnim krajevima podržavaju Nojera. Nije u redu da takva tema uopšte dospe u javnost. Ter Štegen nije pretplaćen na mesto na golu. Golmanima jeste malo teže, oni ne mogu da se manjaju stalno kao igrači. Ali, hijerarhija mora da se zna. I mora jasno da se kaže da je Manuel Nojer broj jedan - kaže Henes.

- Nojer je najbolji golman na svetu godinama. Bio je povređen, ali svima je bilo jasno da će ponovo biti broj jedan kad se vrati u formu. A vratio se. Očekivao sam veću podršku Fudbalskog saveza Nemačke. Sa njima uvek imamo neke probleme. Prvo su izbacili trojicu naših igrača, a sada i ovo sa Nojerom. Nije dobro da se dozvoli da igrači u javnosti pričaju o stvarima koje bi trebalo da razmatraju samo sa Jogijem Levom - zaključio je Henes.

Podsetimo, Ter Šregen je na konferenciji za medije pred meč sa Dortmundom u Ligi šampiona govorio i o ovoj temi.

Reprezentacija Nemačka - Čile Foto: AP/Tanjug

Hteo bih nešto da kažem o tome. Ne možemo da imamo konkurenciju među golmanima, a da očekujete da igrači budu zadovoljni ako ne igraju. U fudbalu postoje sreća i razočaranje. Manuel Nojer ne treba da komentariše i mari moja osećanja. To je moje sopstveno mišljenje. Ako pogledate prethodnih nekoliko godina shvatićete da sam se uvek dobro ponašao, pa to što su Nojer i drugi komentarisali nije fer. Njegove primedbe su neprimerene, ali ne želim više da pričam, želim da okončam ovu polemiku - poručio je tada Ter Štegen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA