≫ 

Gospodski potez Kovača oduševio Delije: 5 stvari koje niste videli na TV-u na meču Bajerna i Zvezde!

Sve ono što niste mogli da vidite na TV, a desilo se na meču u Minhenu

  • 43
Bajern, Zvezda, 5 stvari Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP/Marko Jovanović

Crvena zvezda je poražena od Bajerna iz Minhena sa 3:0 na otvaranju ovosezonske Lige šampiona. Borili su se crveno-beli na Alijanc areni, ali je razlika u klasi bila evidentna i rezultat je bio realna slika svega što je viđeno u Minhenu.

Imala je Zvezda šansu Marina 78. minutu za 1:1, a šta bi tada moglo da se desi, sada samo može da se mašta. Jedno je sigurno, bila bi to prava ludnica među Delijama, da takav dekirijum verovatno nije viđen na Alijanc areni.

Mnoge stvari sa utakmice mogli ste da vidite na TV-u, a sada vam donosimo i neke momente koje niste mogli da primetite kraj malih ekrana.

GOSPODSKI GEST NIKA KOVAČA NA KRAJU MEČA

Trener Bajerna Niko Kovač pokazao je gospodske manire kada je u pitanju meč sa Zvezdom.

Ponašao se šmekerski od konferencije za novinare, gde je na našem jeziku pozdravio novinare iz Beograda, izbegao provokativno pitanje o odnosu Srba i Hrvata, a o Zvezdi i njenim navijačima pričao u superlativu, pa do kraja utakmice, kada je otišao do Zvezdine klupe da pozdravi sve članove stručnog štaba, a zatim i svakog igrača Zvezde ponaosob na centru igrališta.

Posebno se ispričao sa Milošem Degenekom, koga verovatno poznaje iz vremena dok je štoper Zvezde igrao u Nemačkoj.

I BAJERNOVI NAVIJAČI VREĐALI UEFA

Uobičajeno je na Zvezdinim utakmicama Lige šampiona da se čuje pesma protiv UEFA, ali su se na Alijanc areni mogle videti i parole navijača Bajerna protiv Evropske kuće fudbala. Oni su u svom kopu imali i malu zastavicu protiv UEFA, a u jednom momentu su istakli i transparent na engleskom jeziku, gde su prozvali UEFA za ovosezonsku odluku da najskuplje karte za gostujuće navijače ne smeju da budu više od 70 evra za mečeve Lige šampiona.

- 70 evra = razumno? Možda za zvaničnike, ali naš novčanik se ne slaže - pisalo je na pafoli Bajernovih navijača.

Navijači Bajerna ljuti na UEFA Foto: Telegraf

FUDBALERI BAJERNA OSTALI NA ALIJANC ARENI POSLE MEČA I TRČALI SPRINTEVE

Neverovatna scena viđena je na kraju meča. Dok su fudbaleri Zvezde pozdravljali svoje navijače na Alijanc areni, nekoliko igrača Bajerna, oni koji su u igru ušli sa klupe, uključujući i strelca trećeg gola Tomasa Milera, ostali su na terenu i trčali sprintove po naredbi nekog od kondicionih trenera Bajerna.

Onda kada bi mnogi na njihovom mestu požurili da što pre odu u svlačionicu da slave pobedu ili se istuširaju i odu svojim kućama, fudbaleri Bajerna su već po završetku meča počeli da rade na svom oporavku. I tu se već može videti zašto su u fudbalskom smislu svetlosnu godinu ispred Zvezde.

Ovo je surovi profesionalizam, kakav u Srbiji ne može da se vidi. Možete li da zamislite da fudbaleri Zvezde na Marakani posle pobede nad Bajernom (pa čak i protiv slabijih ekipa u našem prvenatvu) trče sprintove posle utakmice, umesto da slave pobedu?

DOZIVANJE SPIKERA I NAVIJAČA BAJERNA POSLE GOLA

Alijanc arena očigledno ima neku svoju tradiciju kada Bajern postigne gol. Naime, zvanični spiker i navijači imaju posebnu interakciju.

On posle gola izgovara nekoliko puta ime strelca, a krcata Alijanc arena zatim izgovara njegovo prezime.

Nakon toga sliker izgovara imena klubova, a navijači broj golova koji au poatigli. Izgovori "Bajern", navijači odgovaraju "tri", zatim izgovori Zvezda, oni odgovaraju "nula". Sve se završi sa njegovim "hvala" i odgovorom "molim" od strane navijača - "Danke, bitte".

DOZIVANJE DELIJA NA ALIJANC ARENI

Ogroman broj navijača Zvezde bio je na Alijanc areni da bodri. Najpre su se okupili na Marienplacu, odakle su metroom stigli na Alijanc arenu, gde je sigurno bilo bar 10.000 navijača Zvezde. Najvatrenije pristalice bile su smeštene na poslednjem trećem nivou stadiona, ali ih je bilo na čitavom stadionu, po svim tribinama.

To je najbolje moglo da se vidi kada su Delije pozvale sve navijače da ustanu, da bi se zatim međusobno dozivali. Odzvanjalo je kao da se igra na Marakani.

(Izveštač Telegrafa iz Minhena, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник

    19. septembar 2019 | 15:42

    Браво Нико човјек је човјек а фукара је фукара ,,, било које нације да је ,,, поздрав за све добре људе

  • dzoni

    19. septembar 2019 | 11:30

    Svaka cast gospodin covek👍

  • Kursumlija

    19. septembar 2019 | 11:57

    NIKO KAO TI...Svaka cast gospodine!!!na Marakani respekt za njega i Perisica!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA