Zvezdi se ne sme zabranjivati da igra na Kosovu: Đurićeva poruka Albancima iz fudbalskog saveza!

Dodao je da se Srbi na KiM neizmerno raduju napretku i plasmanu Trepče, koja je dostigla nivo takmičenja da može da učestvuje "barabar" sa najvećim srpskim klubovima

  • 14
Marko Djuric Foto: Tanjug/Zoran žestić

Neprihvatljivo je onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije na Kosovu i Metohiji i to što neko "zvecka pretnjama" da će zabraniti bilo kome da igra fudbal suprotno je svim civilizacijskim normama, poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Ðurić je komentarišuću zahteve kosovskog fudbalskog saveza da se ne dozvoli utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije Trepča - Crvene zvezde u Zvečenu i najavu zabrane ulaska fudbalerima Zvezde, rekao da je ponašanje Prištine neprihvatljivo, da se nikome ne može braniti sloboda kretanja i da se pitanje klupskih takmičenja ne sme politizovati.

- Onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije u našoj južnoj pokrajini je neprihvatljivo, kao i pristici na klubove sa KiM, koji imaju političku pozadinu - rekao je Ðurić na konferenciji za novinare.

FK Crvena zvezda Foto: Tanjug/Ap

Kako je rekao, pritisci Prištine na klubove da ne igraju u srpskim takmicenjima imaju za cilj afirmaciju njihove brobe za tzv. nezavisnost Kosova i imaju "svake veze sa separatizmom, a ne sa sportom".

- Čak i da uzmemo da je pitanje reprezentativnig takmičenja donekle političko pitanje, pitanje klupskih takmičenja ne bi smelo da bude politizovano na bilo koji način", rekao je Ðurić i apelovao na sve koji imaju uticaj i odgovornost u međunarodnoj zajednici da se svima omoguće osnovna ljudska prava i ne ometaju klupska takmičenja.

Ðurić je istakao da Priština takvim zahtevima krši elementarne principe slobode kretnja, navodeći da bi zabrana slobode kretanja u Evropi u 20. veku u normalnim uslovima morala da naiđe na najširu osudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    19. septembar 2019 | 14:34

    Samo sam čekao kad će da se oglasi.... Pa bre zbog takvih kao što si ti nam šiptari i rade sve ovo, saopštenja saopštenja i saopštenja.... U srećno vreme nisu smeli da pomisle da zabrane nešto, dok nas ne nateraste da se integrišemo u sve živo!

  • Rade

    19. septembar 2019 | 14:24

    E, sad' su se Šiptari uplašili!!! Oni čim čuju Mister Bina oni precrknu od straha. Ćuti bre vodili te vezanog k'o marvu i ti pričaš šta oni smeju a šta ne!!!

  • Vs

    19. septembar 2019 | 15:36

    Zasmejvas I nas I njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA