Zenit oprostio batinanje i produžio ugovor sa robijašem: Kokorin do kraja sezone pokazuje klasu!

''Juče'' izašao iz zatvora ''danas'' se vratio profesionalnom fudbalu

  • 1
Aleksandr Kokorin, Zenit Foto: Guliver/Gett Images/Epsilon

Pavel Mamaev i Aleksandr Kokorin su nakon gotovo godinu dana izašli iz zatvora. I dok je Krasnodar rekao da ne želi da ima ništa sa Mamaevim, Zenit ne odustaje od jednog od najboljih ruskih fudbalera.

Tuča i prebijanje gostiju u dva lokala tokom jedne večeri zbog kojih su osuđeni je prošlost za nekadašnje velike ruske fudbalere Mamaeva i Kokorina. Svoju kaznu su odslužili. Iako je prvobitno trebala da traje duže, posle dva skraćivanja 17. septembra su izašli na slobodu.

Krasnodar, čiji je igrač bio Pavel Mamaev, odmah se ogradio o svake povezanosti sa njim i poželeo mu sve najbolje u daljem životu.

Sa druge strane Zenit je i za vreme odsluživanja kazne rekao da ne želi tako lako da se odrekne Aleksandra Kokorina, nekada jednog od najboljih fudbalera Rusije.

Rečeno - učinjeno.

Dan nakon što je izašao iz zatvora Kokorina je sačekala lepa vest od ljudi koje je nekada toliko usrećavao.

Ugovor koji je imao sa Zenitom istekao mu je ovog leta, a klub mu je ponudio novi do kraja sezone, ali sa znatno manjim primanjima, kako navode ruski mediji. To nije predstavljalo nikakav problem za 28-godišnjeg napadača koji će pokušati da iskoristi novu šansu i to odmah na visokom nivou. Pre odlaska u zatvor Kokorin je zarađivao čak četiri miliona evra godišnji.

- Odslužio je kaznu za dela koja je činio i pušten je na uslovnu slobodu sa pozitivnim ocenama. Zenit je spreman da ponudi Aleksandru Kokorinu šansu da se vrati u fudbal i da igra na profesionalnom nivou za prvi tim - stoji u saopštenju kluba iz Sankt Peterburga.

SP, fudbalska reprezentacija Alžira, Rusije, Aleksander Kokorin Kokorin u dresu reprezentacije Rusija na Svetskom prvenstvu 2014.; Foto: AP/Tanjug

- Da li će u tome uspeti, pokazaće vreme, kao i njegovo fizičko i psihičko stanje. Nadamo se da će se brzo vratiti u formu, a detalji ugovora će biti naknadno objavljeni. Tokom suđenja naš trener, Sergej Semak je podržavao Sašu i njegovu porodicu, i zajedno sa njim verujemo da je zaslužio drugu šansu.

Mamaev će dobiti čiste papire, a već se spominje interesovanje nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića, sada trenera Krila Sovjetova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA