≫ 

Anri se u Italiji mučio sa odbranom: Mođi otkrio zbog čega je veliki majstor podbacio u Torinu

Italija devedesetih je bila žestoka

  • 0

Lučano Mođi, čovek koji je vukao konce u Juventusu na prelazu između devedesetih i dvehiljaditih godina pričao je za Dejli Mejl zašto jedan od najboljih napadača u poslednjih tridesetak godina - Tijeri Anri, nije uspeo u Torinu.

Legenda Arsenala je u ranijoj fazi svoje karijere iz Monaka kao 22-godišnjak otišao u Staru damu 1999. godine i nije se proslavio.

Ubrzo je prešao u Arsenal i tamo ostao skoro osam godina do odlaska u Barselonu 2007. Postao je najbolji strelac u istoriji Tobdžija, a i u Barsi je imao odličnih partija, dok je u Juveu dao samo tri gola za pola sezone.

- Znali smo da će Anri igrati odlično u Engleskoj i Arsenalu. Venger je veliki majstor i on je tada isto mogao da dođe u Juventus umesto Marčela Lipija. Anri se u to vreme mučio sa bliskim markiranjem i kada je završio na klupi, bio je tužan. Slično se desilo i sa Edvinom Van der Sarom kada ga je zamenio Đanluiđi Bufon, pa je Holanđanin postao zvezda u Junajtedu - rekao je Mođi.

Inače, Van der Sar je otišao u Fulam 2001. godine i punih pet godina nosio dres Kotidžersa pre odlaska u Junajted gde je ostao do 2011. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA