≫ 

Zaboravljeni Berbatov rekao "kraj" i završio karijeru!

Kraj za "Berbu"

  • 3
Foto: Tanjug/AP

Bugarski fudbaler Dimitar Berbatov i zvanično se oprostio od aktivnog bavljenja fudbalom, mada je većina ljubitelja ovog sporta već bila ubeđena da je to učinio odavno.

Berbatov već neko vreme nigde nije bio na "radaru", pa je nekako prirodno delovalo da se povukao. Stvarnost je bila nešto drugačija: probao je da nađe klub i nije uspeo.

- Na današnji dan, ako ne znate zbog čega proverite, odlučio sam da ovo podelim sa vama. Spremao sam se da objavim već neko vreme, ali nisam... Ne znam zašto nisam... Znam da su neki od vas mislili da sam već u penziji i sad možda pomišljate kao "šta kog đavola Berba, znamo da ne igraš", ali ne, pokušao sam da pronađem klub prošle godine. Nisam uspeo. Dakle, neko mi rekao da moram nešto da vam kažem. A video sam i sam da me ljudi pitaju, posebno kod kuće - počeo je svoju oproštajnu poruku 38-godišnji Bugarin.

 
 
 
View this post on Instagram
On this special day today, / if you don't know why, check the story 😁/ i decide to share this with you, which i was preparing to post a while ago, but didn't... I don't know why... I know some of you already thought that i retired, and now maybe you are like WTF Berbs we know that you don't play, but i did try to find something last year.. Didn't happened 😂🤦🏻‍♂ So, someone told me i need to say something, and seeing that people where asking me, especially back home, i need to give a farewell message! So, here it is! My last game was more then one year ago, so i think its the right time now to stop and its long overdue! Although when i think about it, its never The End, because i will stay in the game in one way or another, the time has come to say that after almost 20 years playing football i am stoping with my proffesional ACTIVE football career! I will miss it! I will fucking miss it! Everything! The games, trainings, the goals, preparations, the presure, my teammates... the roar of the fans when i scored another banger 😂😎 I was blessed and work hard to have the oportunity to play with one of the best ever and against some of the best ever! And coming from small country this makes it even more special for me! I had my highs and of course some lows in my career, won my fair share of trophies, score some goals along the way as well! I played the way i wanna play, and i scored the goals i wanted to score! Thank you to all the people who helped me develope, and became the player i always wanted to be! Thank you to all my former teams my teammates and my coaches and staff! It was a pleasure! I know at times i was not easy to work with, but i always gave my everything for the teams i played for! I hope you all have enjoyed my game, and everything i gave to entertain you on the pitch! 👊🏻 Damn it, i will miss all of this, peopleee, because i love football so much... But i am sure you will miss me as well 😁 Thank you! 🙏🏻 DB9A post shared by Dimitar Berbatov (@berbo9) on

Njegov poslednji klub je bio Kerala Blasters i u sezoni 2017/2018 je igrao za njih u Indiji.

- Poslednji put bio sam na terenu pre godinu dana, tako da mislim da je sada pravo vreme da se zaustavim. Odavno je trebalo to da uradim. Mada, kada razmišljam o tome, kraj zapravo ne postoji, na ovaj ili onaj način ostaću u fudbalu, ipak, došlo je vreme da posle skoro 2o godina kažem zbogom profesionalnom igranju fudbala - nastavlja Berbatov koji kaže da će mu nedostajati osećaj kad daje gol, saigrači, treninzi, sve.

- To što potičem iz male zemlje čini me još posebnijim. Imao sam vrhunac, i naravno, nekoliko padova u karijeri. Osvajao sam trofeje, postigao neke golove, usput... Igrao sam onako kako sam želeo i postigao sam golove koje sam želeo da postignem.

Na kraju se zahvalio svima sa kojima je igra, konstatovao da je postao igrač kakav je želeo da postane i rekao kako je siguran da će nedostajati navijačima. On je za zvanični oproštaj birao dan kada je pre devet godina Liverpulu dao het-trik u pobedi Mančester junajteda 3:2.

Da podsetimo, tokom bogate karijere Berbatov je igrao za CSKA iz Sofije, Bajer Leverkuzen, Totenhem, Mančester junajted, Fulam, Monako, PAOK i na kraju spomenuti Kerala Blasters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    19. septembar 2019 | 18:54

    Odličan fudbaler sa odličnom karijerom !

  • Zver

    20. septembar 2019 | 04:29

    Legendaran napadac! Pamtice se het trik protiv Liverpula. Hvala za sve Berba i uzivaj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA