≫ 

Junajted teško sa Astanom, Ludogorec ponizio CSKA brutalnim preokretom, Porto dobio Jang Bojse!

Zanimljivo će biti u Partizanovoj grupi

  • 0
Britain Soccer Europa League

Mejson Grinvud na meču sa Astanom, Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Astanu na svom Old Trafordu 1:0 u meču prvog kola grupe L Lige Evrope. Junajted je tako izbio na prvo mesto grupe ispred AZ Alkmara i Partizana koji su uzbudljivom meču u Humskoj odigrali nerešeno 2:2.

Junajted je  imao loptu u nogama, imao je šuteve, dvocifren broj kornera i pokušaja iz prekida i nije vredelo. Do gola Astane se nije moglo. Već u trećem minutu je Fred pogodio prečku, Rašfordu je deset minuta kasnije golman odlično odbranio.

Mejson Grinvud je u 16. minutu šutirao pored gola, a Nenad Erić je potom u 21. odbranio novi pokušaj Markusa Rašforda. Nizali su se potom šutevi Rašforda, Roha i Ferda, ali su Erić i Astana "preživljavali" sve do 73. minuta.

Tada je Grinvud solo prodorom po desnoj strani prošao pored Dorina Rotarijua i šutirao pored njega i Crnogorca Žarka Tomaševića u dalji ugao koji je pogodio po zemlji za 1:0, što će se ispostaviti dovoljnim za pobedu i tri boda.

 

Ludogorec je protiv CSKA iz Moskve odigrao nestvarno drugo poluvreme. Ruski tim je u prvom delu igre poveo pogotkom Divejeva u 11. minutu i taj rezultat je ostao na snazi do kraja poluvremena.

 

U drugom je usledio potpuni šok za Ruse. Vanderson je u 48. odbijenu loptu sa 18 metara kao iglu po zemlji poslao u mrežu, Lukoki je dva minuta kasnije preokrenuo rezultat kada je izašao sam ispred dvojice igrača CSKA i Bugari su poveli 2:1.

 

Usledio je mali šou Klaudiua Keserua koji je het-trikom potpuno ponizio CSKA. Zasluge za to ima i Vanderson koji mu je dobro centrirao do ivice kaznenog prostora u 52. minutu, a Keseru je uhvatio volej levicom i majstorski zatresao mrežu za 3:1.

 

Isti igrač je u 68. zaboravljen u šesnaestercu CSKA, a onda je u 73. realizovao penal za konačnih 5:1. Ludogorec je trenutno prvi u grupi H ispred Espanjola i Ferencvaroša koji su remizirali 1:1.

Porto je u prvom kolu grupe G na Dragau pobedio Jang Bojse 2:1. Prvi gol su Portugalci postigli u osmom minutu iz sporne situacije u kojoj se našao Soareš. On je dobio pas od Dijaza posle uigrane kombinacije, ali se čini da je bio iza leđa odbrane Bojsa.

 

Bilo kako bilo, sudije to nisu videle pa je Soareš u visini penala izbio sam ispred gola i dao gol. Asale, koji je pravio velike probleme i Crvenoj zvezdi iznudio je penal, a Nsame koji se protiv srpskog šampiona nije previše istakao, iskoristio ga je za izjednačenje 1:1 u 15. minutu.

Porto je meč rešio u 29. minutu pogotkom iz uigrane akcije u kojoj je Korona pronašao Tikinja Soareša, a Brazilac je još jednom ostao sam ispred gola, ovog puta u još boljoj poziciji i lagano plasirao loptu za pobedu i bodove.

Parovi prvog kola (četvrtak):

APOEL - Dudelanž 3:4 (0:1)

Bazel - Krasnodar 5:0 (2:0)

Kluž - Lacio 2:1 (1:1)

Dinamo Kijev - Malme 1:0 (0:0)

Ajntraht - Arsenal 0:3 (0:1)

Kopenhagen - Lugano 1:0 (0:0)

Hetafe - Trabzonspor 1:0 (1:0)

LASK - Rozenborg 1:0 (1:0)

PSV - Sporting 3:2 (2:1)

Karabag - Sevilja 0:3 (0:0)

Ren - Seltik 1:1 (1:0)

Standard Lijež - Gimaraeš 2:0 (0:0)

Roma - Bašakšehir 4:0 (1:0)

Mehengladbah - Volfsberger 0:4 (0:3)

Espanjol - Ferencvaroš 1:1 (0:1)

Gent - Sent Etjen 3:2 (2:1)

Ludogorec - CSKA Moskva 5:1 (0:1)

Mančester junajted - Astana 1:0 (0:0)

Partizan - Alkmar 2:2 (1:1)

Porto - Jang Bojs 2:1 (2:1)

Rendžers - Fejenord 1:0 (1:0)

Slovan Bratislava - Bešiktaš 4:2 (1:2)

Volfsburg - Oleksandrija 3:1 (2:0)

Vulvs - Braga 0:1 (0:0)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA