≫ 

Skola tvrdi: Mesi ispred svih, on je kao sidro za nas sportiste!

Kapiten fudbalske reprezentacije je za kapitena košarkaške najbolji sportista Argentine svih vremena

  • 0
Luis Skola Foto: Fiba.basketball

Argentina je bila u ekstazi dok je trajao Mundobasket, Luis Skola, koji je na nekoliko dana bio tema broj jedan, ističe da Gaučosi ipak imaju jednog pravog idola i ''vođu''- Lionela Mesija.

I ako u Argentini vlada ’’Skolomanija’’, 40-godišnji centar tvrdi da je Mesi taj koji je iznad svih sportista, ako ni zbog čega drugog onda po ponašanju na terenu ali i van njega.

Stavio bih Mesija iznad svih zato što on ima mnogo više od onoga što radi na terenu. Jedna od stvari koje vidim kod njega je da se ne ističe, ne busa u grudi. On bi to stalno mogao da radi, ali on sa druge strane nastavlja da trči i nastavlja da trči - rekao je nedavno Skola.

Ponašanje fudbalera Barselone je pravo argentinsko, za primer, po rečima kapitena košarkaške reprezentacije Gaučosa.

Russia Soccer WCup Nigeria Argentina Foto: Tanjug/Ap

To je veoma antiargentinski. To kažem kako bih njega pohvalio, a ne da bih ostale kritikovao. U ovoj kulturi... On je kao sidro za nas sportiste. I dalje trči - ne prestaje da hvali Skola Mesija.

Stav van terena oslikava se i na samu igru tvrdi Skola, koji se spominje kao novo pojačanje Real Madrida i ako ima 40.

Sport je refleksija. Mesi nije samo veliki zato što se ne busa u grudi. Veliki je zbog mnogih drugih stvari. Ali u malim stvarima koje radi vidim analogiju stvari koje mi se dopadaju. Ne možete osvajati tolike titule samo ako ste živahni. Da biste osvajali titule morate to učiniti talentom, trudom, treningom - kaže Skola.

Ovim izjavom Skola je pokazao svoju veličinu. U trenutku kada ceo svet priča o njemu i njegovim maestralnim igrama na Svetskom prvenstvu, gde je beležio po 18 poena, osam skokova uz indeks korisnosti 18,8,  on ističe drugog kao ''vođu sportista''.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA