≫ 

Luka Jović dobija novog trenera? Zidanu se drma klupa, Perez kontaktirao Posebnog

Žoze Murinjo čeka kao ''zapeta puška''

  • 3
Florentino Perez, Murinjo, Zidan

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: AP/Tanjug/Handout/UEFA/Getty Images

Povratak Zinedina Zidana u Real Madrid nije doneo rezultate kakvi su se očekivali, i dalje se muče i gube bodove tamo gde ne treba, zbog toga predsednik kluba Forentino Perez razmatra opciju nove trenerske rokade i povratka još jednog bivšeg stratega Žozea Murinja.

Kako prenose mediji u Španiji, posle jedne od najlošijih sezona u istoriji Madridskog velikana na čijoj klupi su se smenjivali Lopategi, Solari i na kraju i Zidan, izgleda da sa vrteškom nije završeno.

Posle tri sezone u kojima je osvojio tri Lige šampiona Zidanu drugi mandat ne teče najbolje.

Dobio je pojačanja koje je želeo. Prva i najveća želja Eden Azar, dobijena je ''bitka'' za jednog od najboljih golgetera prošle sezone Luku Jovića... ali rezultati nisu na nivou Kraljevskog kluba. Veliki broj ''prosutih'' bodova na samom startu je nešto što se ne sviđa ni navijačima ni predsedniku Perezu.

Zinedin Zidan

Foto: Tanjug/AP

Nestrpljivi Perez želi rezultate odmah, ne želi više da čeka jer Real uvek mora da osvaja trofeje, a trenutno se muče sa osrednjim klubovima Primere. Zbog toga se razmatra mogućnost nove promene trenera, pa je tako Žoze Murinjo ponovo aktuelan.

Portugalac je jedan od retkih trenera koji je u '' dobrom tonu'' napusti Santjago Bernabeo. Godinu dana pre isteka ugovora napustio je klupu koju je nasledio Zinedin Zidan te 2015. godine. Sada je moguće da će Murinjo ''oduzeti'' posao Zidanu kao što je on tad njemu.

Žoze Murinjo

Foto: Tanjug/AP

''Šamar'' koji je dobio od PSŽ-a u prvom kolu Lige šampiona je nešto što je jako zabolelo Pereza i što će možda koštati Zidana posla. Međutim, ne treba zaboraviti da je upravo Perez insistirao na dovođenju Tiba Kurtoe i njegovom postavljanju na mesto prvog golmana umesto standardnog Keljora Navasa. Mnogi navijači to izdvajaju kao ključan detalj loših rezultata Madriđana.

Perez smatra da je Mourinjo sada jedini trener koji je u stanju da preokrene situaciju u klubu.

Prošle nedelje Murinjo je bio gost na jednoj portugalskoj televiziji i tom prilikom je pričao i o Realu.

- Real Madrid je moje najbolje iskustvo zbog onoga što sam naučio kao trener, kao čovek, zbog lekcija koje sam stekao u karijeri i tokom život tamo. To je najbolje sećanja moje karijere, bilo je fantastično - zaključio je Murinjo.

Međutim Zidan je letos potpisao ''jak'' ugovor sa Realom po kojem bi mu pripao čak 80 miliona evra ukoliko bi dobio otkaz, prenosi list Sport, koji je doduše naklonjeniji Barseloni.

Francuz je potpisao ugovor na tri godine sa godišnjim prihodom od 13 miliona evra bez bonusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kondukter u tenku sa marakane

    20. septembar 2019 | 12:21

    hahah luka jovic..odlazi lukica u trecu ekipu reala..u najboljem slucaju u real sa nisave..

  • from USA with love!

    20. septembar 2019 | 14:42

    Luku treba u zvezdu vratiti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA