≫ 

UEFA je zapravo bila milostiva prema Zvezdi: Evo zašto Delije treba da budu prezadovoljne kaznom!

Crveno-beli su bili pod uslovnom kaznom od strane Evropske kuće fudbala, tako da posle novog prekršaja mogu da budu prezadovoljni ishodom kazne

  • 52

Mnogi navijači Zvezde iznervirali su se zbog činjenice da je njihov klub još jednom kažnjena od strane UEFA, zbog čega će biti lišena podrške svojih navijača u Londonu protiv Totenhema 22. oktobra.

Evropska kuća fudbala je posle prijave FARE-a zbog dešavanja na meču Helsinki - Zvezda, odredila crveno-belima zabranu vođenja navijača na gostovanje protiv "Pevaca" u 3. kolu Lige šampiona, a crveno-beli mogu da budu prezadovoljni kaznom.

Naime, Zvezda je već bila pod uslovnom kaznom, i nakon što se prekršaj ponovi, kao što je to bilo u Helsinkiju, UEFA je obično nemilosrdna i po pravilu zatvara stadion ekipi koja je ponovila prekršaj.

Delije su u Helsinkiju nasele na provokaciju nekoliko Albanaca, koji su se na ovom meču pojavili sa zastavama Kosova i Albanije, pa su usledile pesme koje je UEFA okarakterisala kao rasizam, za šta su kazne rigorozne.

FK Bajern Minhen - FK Crvena zvezda Navijači Zvezde na Alijanc areni; Foto: Marko Jovanović

Nije isključeno da je UEFA razmotrila i to da su Delije isprovocirane, pa je zato bila nešto blaža, ali u svakom slučaju treba da budu prezadovoljni zbog ishoda kazne.

Kako Telegraf saznaje, moglo je lako da se desi da Marakana bude prazna za mečeve protiv Olimpijakosa, Totenhema ili Bajerna, što bi bio ogroman udarac za Zvezdu u svakom smislu, i rezultatskom, ali i finansijskom, jer se od prodaje karata očekuje oko 8.5 miliona evra prihoda.

Sada će Zvezdi biti zabranjeno da dobije 5% karata od kapaciteta stadiona Totenhema u Londonu, što je slična kazna koju su crveno-beli imali prošle godine za gostovanja u Parizu i Liverpulu, kada su se Delije svakako organizovale u svojoj režiji da budu na stadionu. Ipak, zbog ove kazne, to će biti značajno slabija podrška od one koja bi bila da Zvezda nije kažnjena.

VIDEO: Ludnica Delija u minhenskom metrou pred meč sa Bajernom

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    20. septembar 2019 | 14:11

    Za provokacije u Helsinkiju su krivi domaćini

  • дуле

    20. septembar 2019 | 14:02

    Па динамо загреб би по тој основи требао пет година играти пред празним трибинама,нема утакмице да читав стадион не виче "Србе на врбе и уби` Србина"....УЕФА МАФИЈА

  • Boske100

    20. septembar 2019 | 14:47

    Vidimo se u London-u, ja imam kartu 🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA