≫ 

Grešnik sa Marakane "na hlađenju" posle skandaloznog suđenja na meču Zvezda - Inđija

Sudija Stojilković, koji je Zvezdi svirao dva krajnje sporna penala u prethodnom kolu, nije na spisku delegiranih arbitara za predstojeću rundu Superlige

  • 36
IGOR STOJILKOVIC

Foto: MN Press

Fudbalska superliga Srbije nastavlja se u subotu i nedelju utakmicama 9. kola sa akcentom na najveći derbi šampionata Partizan - Zvezda u Humskoj, ali sem toga, još jedan detalj vredan je pažnje ovog takmičarskog vikenda. 

Naime, sudija koji je u negativnom smislu obeležio prethodnu rundu, u pitanju je Igor Stojilković, nije delegiran za mečeve narednog kola, ali zvanično nema objašnjenja zbog čega je izostavljen sa spiska arbitara i da li je to samo stvar odabira za ovaj put ili kaznena mera zbog "brljanja" na utakmici Zvezda - Inđija.

Podsetimo, Stojilković je na toj utakmici, u finišu, dosudio dva penala u korist crveno-belih i "pogurao" šampiona do preokreta i pobede od 2:1.

Pokušali smo, ali iz Sudijske komisije nismo dobili kokretan odogovor na pitanje zbog čega je Stojilković izostavljen sa liste sudija za 9. kolo Superlige.

- Sudijska konvencija UEFA me sprečava da komentarišem bilo šta javno vezano za suđenje i sudije. Unutar organizacije se bavimo analizama suđenja, ništa javno ne možemo da komentarišemo i to je tako - ljubazno je rekao za Telegraf predsednik Sudijske organizacije FSS Milan Karadžić.

Navijači Partizana su svoj revolt zbog neobičnog proekreta na "Marakani" iskazali tako što su izveli performans ispred zgrade u kojoj živi Stojilković, što, priznaćete, nije nimalo prijatna situacija - po sudiju, razume se?

- Ne možemo takve stvari da komentarišemo, razumite  - stavio je tačku na "slučaj Stojilković" predsednik Komisije Karadžić, ponovo se pozivajući na UEFA Konvenciju.

Ostali smo tako bez odgovora da li je Stojilković "na merama" zbog loše arbitraže u pomenutoj utakmici, a prema oceni delegata, ili je samo dobio slobodan vikend dok ne prođe bura koju je sam izazvao.

Inače, Stojilković je ove sezone sudio tri utakmice kao glavni arbitar (Mladost - Radnik, TSC - Inđija i Zvezda - Inđija), a na dve je bio četvrti sudija (Inđija - Proleter i Spartak - TSC).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цврки

    20. septembar 2019 | 21:22

    Није ми јасно зашто да се не коментарише срамно суђење од стране оних којима је то посао ! Па није домаћи фудбал никаква мистерија , а игра се због гледалаца , а не због вас из ФСС !

  • GROBAR PODGORICA

    20. septembar 2019 | 18:09

    Kakve vajde od toga, pa bodovi se ne mogu vratiti a sudijska nepravda i ljaga i dalje prate naš fudbal. Njega baš briga što je suspendovan ali on je odradio to što mu je rečeno za zvezdičicu.

  • Jovan

    20. septembar 2019 | 19:02

    Doneo zvezdi 3 boda i sigurno ce napredovati i popunio konto u banci. Pljačka i dalje traje uz pomoc FSS-e.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA