Hrvatska dočekala VAR! Za vikend prvi meč sa primenom video tehnologije

Ozbiljno se radi u komšiluku

  • 12
Var, var tehnologija, var soba, sudija Printskrin: Youtube/FIFATV

Dok je uvođenje video tehnologije u Superligi Srbije i dalje stvar polemike, čak se nije krenulo ni u proces realizacije, u Hrvatskoj su u petak sa ponosom obnarodovali da će 22. septembra biti odigrana prva zvanična utakmica na kojoj će biti primenjena VAR tehnologija.

Ovu vest saopštio je Fudbalski savez Hrvatske na svom sajtu.

Meč na kojem će premijerno biti primenjen VAR odigraće juniorske ekipe Rudeša i Hajduka na stadionu u Kranjčevićevoj, a u pitanju je prvenstveni duel.

- Ovom utakmicom Hrvatska će otvoriti završnu fazu edukacije sudija za uvođenje VAR tehnologije, prema rasporedu kojeg propisuju FIFA i IFAB. Sudije su sa edukacijom za VAR tehnologiju započeli u januaru 2019. godine te je planirano kako će do kraja jesenjeg dela tekuće sezone sve sudije koje su došli do završne faze edukacije ispuniti zadate uslove, kako bi s prolećnim delom sezone mogli početi sa korišćenjem VAR tehnologije na utakmicama Hrvatske Telekom Prve lige - rekao je potpredsednik Saveza Ante Kulišić.

Projekat uvođenja VAR tehnologije u hrvatski fudbal finansiran je sredstvima iz Fifinog programa "Forward".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA