≫ 

Zvezdinih 11 za 161. derbi: Povreda Rodića izazvala tektonski poremećaj, Garsiji "visi" mesto u timu

Mnogo je zagonetki na Marakan!

  • 69
Zvezda sastav 16

Foto: Telegraf

Vladan Milojević je samo zbog jedne povrede imao veliku glabolju oko sastavljanja ekipe za 161. večiti derbi!

U Partizanu postoje taktičke dileme, u Crvenoj zvezdi prinudne, pošto je Milan Rodić još protiv Bajerna bio van stroja zbog povrede, u petak je ipak imao lakši trening, ali zagonetke ipak postoje, jer je već nekoliko puta u ovoj sezoni pauzirao, ili odigrao tek poluvreme, pošto nije mogao da izdrži svih 90 minuta.

- Još uvek nisam doneo odluku koji stranci će izaći na teren. Razgovarao otvoreno sa svima i rekao im da nema mesta za sve i oni su to razumeli. Kada je reč o Rodiću, videćemo kakva je situacija sa njim. Mislim, videćemo kakva je situacija i ja se nadam da će biti spreman - rekao je Milojević pred meč, ostavivši dilemu, ali i stavivši jasno do znanja da se nada povratku standardnog beka.

Osnovni razlog za problem oko potencijalnog neigranja Rodića jeste pravilo o broju stranaca na terenu, koje nije prepreka za Ligu šampiona. Tako je Žander zaigrao u Minhenu, ali bi njegov nastup u derbiju "skratio" broj opcija u protokolu za ofanzivnije linije na samo dodatna tri mesta.

DUSAN JOVANCIC

Postoji šansa da Jovančić zaigra uz Vulića Foto: MN Press

Kada imamo u vidu da su tu Kanjas, Garsija, Marin, Van la Para, Boaći i Tomane, jasno je da bi igranje Žandera dosta oslabilo ofanzivne opcije, a nije bilo strano treneru Zvezde da pribegne improvizacijama u poslednjoj liniji.

Ipak, sigurno je bilo da se ne dira ušemljena štoperska linija Degenek - Milunović, desno bi se našao Gobeljić, a bez pomeranja je i linija povučenijih centralnih veznjaka.

Kanjas i Jovančić su zaduženi za zid ispred odbrane, ali i pomaganje Marku Marinu u kreaciji, pošto se očekuje da Zvezdin plej bude na žesotkom udaru igrača Partizana, koji ga nisu štedeli u prethodnim derbijima.

Takođe, ovaj put će Vukanović da se pokaže po desnom krilu, bio je adut Zvezde već protiv Jang Bojsa, a ispunjava sve kriterijume za fizički aspekat igre koji je u derbiju među dominantnijima. Takođe, ne treba zanemariti da je još u Napretku dao gol karijere Partizanu, bio je strelac i u derbijima.

Kingsley Coman, Mateo Garsija

Pod znakom pitanja zbog pravila o strancima Foto: Marko Jovanović

Sa druge strane, očekuje se da na levoj strani ostane poslednji novajlija VAn la Para, pa bi u postavi "izvisio" Mateo Garsija! Nije se proslavio Van la Para na prve dve utakmice, ali se ovaj put može igrati ponovo na kartu fizičkih predispozicija, u čemu ipak prednjači Van la Para u odnosu na omalenog Argentinca.

U napadu, posle evropskog starterskog meča Milana Pavkova, koji je u skladu sa dešavanjima na terenu bio "odsečen" i bez prave prilike, teret bi u prvoj postavi mogao da iznese Ričmond Boaći. Tako bi u postavi mogli kao stranci da budu Kanjas, Marin, Van La Para i Boaći, ali ne treba isključiti ni mogućnost da Žander zaigra od starta - u tom slučaju bi sa Jovančićem zaigrao Vulić, koji je pokazao prefinjenu tehniku i mogao bi usput da parira još visinom.

Milan Rodić

Rodićeva povreda pravi rokade Foto: Marko Jovanović

ŠTA AKO RODIĆ NE MOŽE DA IZNESE CEO MEČ?

Nije isključeno da Rodić opet iznese samo deo tereta meča, a u tom slučaju, alternativno rešenje bio bi ulazak Radovana Pankova, koji je zapravo ranije u karijeri češće i igrao na poziciji desnog beka. Tu bi i igrao nekadašnji igrač Vojvodine, a Marko Gobeljić bi se preselio na levu stranu, na kojoj je često bez pogovora i igrao.

Poslednji trening pred derbi je zbog toga i doneo nekoliko taktičkih varijanti i testiranja, čak i sa Žanderom u poslednjoj liniji,  jer Rodić svakako nije rizikovao sa punim treningom - u svakom slučaju, nije ni prvi ni poslednji put Milojeviću da prelomi u poslednjem trenutku sa postavom!

Trenutno, u Zvezdinom štabu najbliži su sastavu Borjan, Rodić, Degenek, Milunović, Gobeljić, Kanjas, Jovančić, Van la Para, Marin, Vukanović, Boaći!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    21. septembar 2019 | 21:08

    Opet ovaj Gobeljic j.bo ga vise Gobeljic!!!

  • Aca

    21. septembar 2019 | 21:08

    Ja bi Milojevica smenio samo zbog Gobeljica!!!!

  • Milos

    21. septembar 2019 | 23:57

    Milojevicu pobratime,tesko mi je I mucno da gledam tu defanzivu vise sa jednim napred,koji je odsecen svetlosnu godinu od ostatka ekipe....aman vise ,dosta sa tom defanzivom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA