≫ 

Dan derbija: Tuča, gužve oko stadiona, sukob Delija i policije

Prvi ovosezonski duel dva srpska večita rivala ponovo je imao burnu uvertitu

  • 47
FK Partizan, FK Crvena zvezda, Večiti derbi Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/A. Nalbantjan/Marko Jovanović

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde  na stadionu u Humskoj od 18.00 (Arena sport 1), igraju prvi večiti derbi u sezoni, ukupno 161. u istoriji večitog rivalstva. 

Najveća utakmica srpskog fudbala dolazi za velike rivale u trenutku kada su ove sedmice odigrali iscrpljujuće mečeve u Evropi, Zvezda na gostovanju Bajernu u Ligi šampiona (3:0), Partizan kod kuće protiv AZ Alkmara u Ligi Evrope (2:2), ali bez obzira na to sigurno će pronaći energiju i veliki motiv za "više" od tri boda.

Aktuelni prvak "ležernije" čeka derbi zbog prednosti od četiri boda i zato je Partizan pod moranjem i mora da napadne.

Pratite portal Telegraf pratio je dešavanja iz minuta u minut pre samog meča:

FK Crvena zvezda - FK Partizan, Večiti derbi finale Kupa Srbije Ponovo će prštati od duela na derbiju; Foto: Marko Jovanović

17.50 Haos na derbiju: Brutalna tuča Delija i policije, a Grobari ih zasuli bakljama

Neposredno pred početak meča došlo je do sukoba navijača i policije.

Više o tome OVDE:

17.03 Na naplatnoj rampi kod Vrčina nije se desila tuča kako su mnogi mediji preneli, već su dva automobila preprečila put jednom, a automobil kom je preprečen put je oštećen.

16.20 PRVOTIMAC ČUKARIČKOG DOŠAO NA UTAKMICU

Prvotimac Čukaričkog i nekadašnji igrač Partizana došao je na 161. Večiti derbi.

Miroslav Bogosavac Foto: Telegraf.rs

15.40 BAMBI TOŠIĆ JOŠ NIJE DAO GOL U DERBIJU

Zoran Tošić, koji je skupio do sada pet prvenstvenih derbija (bilans 1-2-2), a nikada do sada nije postigao gol. Od najiskusnijeg igrača u polju navijači crno-belih očekuju da predvodi ekipu na najvažnijim mečevima, što derbi i jeste. Ipak, Tošić je za sada bio samo jednom asistent protiv Zvezde, na 133. derbiju, igralo se u Humskoj, kad je dodao Žuki za 1:1. I tako je i ostalo.

15.00 KO JE NAJEFIKASNIJI IGRAČ U DERBIJU U OBA SASTAVA?

Ričmond Boaći je najefikasniji derbi igrač u oba ova sastava. Postigao je tri gola, od toga dva na stadionu u Humskoj.

Ali, nikada nije osetio slast pobede! Napadač uz Gane je šest puta u prvenstvu igrao protiv Partizana, pet puta su se mečevi završavali nerešeno, a jednom je izgubio. Na oba njegova gostovanja na crno-beloj strani Topčiderskog brda bilo je 1:1, a on je oba puta bio strelac.

14.30 NAJČEŠĆI REZULTAT U DERBIJU

Dosadašnji derbiji završeni su sa 23 različita ishoda. Najčešći rezultat je bio 1:1, a dešavale su se i pobede od 7:1, 6:1, 5:0... Nikada do sada, recimo, nije bilo 3:3 na kraju.

Ričmond Boaći Foto: crvenazvezdafk

14.00 U AKTUELNOM SASTAVU PARTIZANA, SAMO JEDAN IGRAČ JE BIO STRELAC

Interesantno je da u aktuelnom igračkom kadru Partizana jedino je Sejduba Suma bio strelac protiv Crvene zvezde u prvenstvenim derbijima! Kod Crvene zvezde golove protiv Partizana su postizali Ričmond Boaći, Milan Pavkov, Aleksa Vukanović, El Fardu Ben.

13.45 NOVINARSKE PROPUSNICE IMAJU ZANIMLJIV DETALJ

Da li je greška ili namera ili šala, ne zna se, ali na novinarskim akredtitacijama za derbi pojavio se zanimljiv detalj. Na grbu Zvezde stoje samo dve zvezdice, iako su crveno-beli uveli svoj novi grb sa tri zvezdice zbog 30. titule.

Akreditacija za derbi 161. Foto: Telegraf

13.20 PARTIZAN ČEKA POBEDU U DERBIJU U LIGAŠKOM DELU 886 DANA

-Poslednji trijumf u ligaškom delu crno- beli su ostvarili  18. aprila 2017. u prvom kolu plej-ofa na Marakani 3:1 u 154. derbiju (pre 886 dana)

13.00 SLABIJA PRODAJA KARATA ZA OVAJ DERBI

Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Humske do subote je prodato 12.000 karata za ovaj derbi, ali treba računati da ima i 4,051 pretplatna karta crno-beli. Ipak, karte se prodaju i danas do 16.

FK Crvena zvezda - FK Partizan, Večiti derbi finale Kupa Srbije Foto: Marko Jovanović

12.40 KLADIONICE NE MOGU DA ODREDE FAVORITA

Pred 161. Večiti derbi, ni bukmejkeri ne mogu da procene ko je favorit. Kvote su potpuno izjednačene, što se dugo nije videlo. Po 2.70 na pobedu Partizana i Zvezde i 3 za nerešen ishod.

12.10 KVIZ ZNANJA:  Da li znate koliko je odigrano septembarskih derbija u istoriji i ko ima bolji skor? Opširnije OVDE

11.40 Saša Zdjelar je dobar prijatelj sa Markom Marinom, kapitenom Zvezde, ali će na terenu upravo njih dvojica voditi veliku borbu. Opširnije OVDE

11.15 SUDIJE:  Utakmicu prvi put sudi Beograđanin Srđan Jovanović, Pomagaće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok će četvrti arbitar biti Momčilo Marković.

POTENCIJALNI TIMOVI

Partizan, sastav derbi Očekivana postava Partizana; Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Kada su u pitanju startne postave, ni Savo Milošević, ni Vladan Milojević nisu potpuno sigurni sa kojih 11 će izaći na teren od 18 časova u Humskoj.

Kod Partizana je jedina dilema da li će se od starta krenuti sa Sumom, koji "vuče" problem s povredom, ili će, kao što je očekivano, od starta zaigrati sa Šćekićem i Zdjelarom na mestu zadnjeg veznog.

Partizan sastav derbi 2 Rezervna opcija za Partizanovu startnu postavu na derbiju; Foto: Telegraf

Kada je u pitanju Zvezda, Milojević je na mukama zbog pravila o maksimalno 4 stranca u protokolu i povrede Rodića, koja bi mogla potpuno da mu poremeti planove oko uigravanja tima.

Ukoliko Rodić zaigra od starta, što se ipak očekuje, Zvezdin tim bi trebalo da izgleda ovako:

Zvezda sastav 16 Očekivana postava Zvezde; Foto: Telegraf

Izostanak Rodića značio bi ubacivanje Žandera u protokol, a onda bi najverovatnije Milojević morao da žrtvuje Kanjasa na sredini terena kao prekobrojnog stranca, a umesto njega bi mogao da zaigra Vulić.

IZJAVE TRENERA

SAVO MILOŠEVIĆ: Očekivanja su najveća, želimo dobar rezultat ako hoćemo da ostanemo u trci za titulu. Biće jako teško doći do pobede, ali igramo kod kuće, gde smo igrali dobro ove sezone. Ako uspemo da ponovimo partije možemo da se nadamo uspehu - rekao je Milošević na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Konferencija za novinare FK Partizan Savo Milošević na konferenciji pred derbi; Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Kako je naglasio, za razliku od njegovog tima, ne očekuje ofanzivan pristup Zvezde.

- Ne očekujem ofanzivnu Zvezdu, iz toga proizilazi da ćemo mi morati da budemo ofanzivni. Više smo opredeljeni tako, igramo na gol više, ne možemo da menjamo mentalitet. Volimo da napadamo, ali biće potrebna i dobra odbrana, uz dozu rizika. Medutim, nećemo grlom u jagode i da budemo naivni.

Njegov kolega Vladan Milojević susreće se sa velikim izazovom oko izbora tima jer samo četiri stranca mogu na teren od osmorice, koliko ih Zvezda ima. Moraće da bira između Žandera, Kanjasa, Marina, Bena, Boaćija, Garsije, Van la Pare i Tomanea.

VLADAN MILOJEVIĆ: U situaciji smo koja nije nova, imamo veliki broj stranaca, a samo četvorica mogu da budu u protokolu. Razgovarao sam sa njima, još pre nekoliko kola i kao profesionalci su shvatili - rekao je Milojević, dodavši da je prvi put ima ovakav problem i da "ne zna da li su slatke ili teške muke" zbog konkurencije.

Vladan Milojević Vladan Milojević na konferenciji pred derbi sa Tatjanom Šajković; Foto: Telegraf.rs

Milojević kaže da dodatni motiv crveno-belima neće biti poraz iz finala Kupa Srbije u maju jer im nije potreban za najveću utakmicu u zemlji.

- Igramo sa Partizanom, ne treba nam dodatni motiv i igračima ne moram ništa da kažem. Motiv je sam po sebi. Svaki dobar potez se meri 10 bolje, isto tako i lošiji. Nije isto kada se napravi greška na derbiju, sve je pod dodatnom lupom. Tu se i postaje igrač - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PvCZ

    22. septembar 2019 | 15:02

    Crna Gora za tebe živi, Crna Gora se tebi divi! Napred Zvezda, samo napred Zvezda.

  • Sale

    22. septembar 2019 | 12:51

    Ajmo Srbijo svi uz Zvezdu protiv malog hrvatskog kluba

  • Dzigi Bau

    22. septembar 2019 | 13:33

    4,200 prodatih sezonskih karata hahaha, to pokazuje veličinu dotičnog kluba . . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA