≫ 

Barselona postavila novi rekord: 180 dana bez pobede u gostima!

Poslednja pobeda u gostima zabeležena je još u aprilu ove godine

  • 4
Lionel Mesi, Antoan Grizman, Barselona Foto: AP/Tanjug

Sumrak favorita, za sada, u ovom kolu španske La lige. Atletiko je kod kuće remizirao sa Seltom, ambiciozni Betis sa Osasunom, dok je Barselona doživela poraz od Granade u gostima. Ovim porazom izabranici Ernesto Valverdea nisu osetili strast pobede u gostima punih pet meseci!

Neverovatno zvuči, ali Barselona ne zna da pobedi u gostima. Izvan Kamp Noua sva tri boda nisu osvojili još od 23. aprila i gostovanja Alavesu.

Tada je Blaugrana pobedila sa 0:2, a od tad šest utakmica na kojim osvojena samo dva boda.

Prvo su izgubili od Viga 2:0 da bi u poslednjem kolu prošlosezonskog šampionata remizirali sa Eibarom 2:2.

U međuvremenu su odigrali i jednu utakmicu u Ligi šampiona na kojoj je, budući šampion, ponizio zabivši im čak četiri gola, i to nakon što je Barsa u taj meč ušla sa tri gola prednosti iz prvog susreta.

Ova sezona nije počela ništa bolje. Startni poraz u prvom kolu od Atletiko Bilbaa u gostima sa 1:0, potom novi remi od 2:2 sa Osasunom, da bi sad doživeli poraz od Granade 2:0

Lionel Mesi, Barselona Foto: AP/Tanjug

U prvih pet kola novog šampionata samo dve pobede i svega sedam bodova. Na njihovu sreću ni Realu ni Atletiku ''ne cvetaju ruže''.

Razlog ovakvog starta može da leži u tome što se Mesi tek vraća iz povrede, ali i zbog jasnog stavljanja do znanja da je Barsi ove sezone prioritet Liga šampiona, a ne domaće prvenstvo.

Da nešto ne štima u ekipi sa Nou Kampa govore i podaci da je ovo druga utakmica zaredom da nisu postigli gol, što je nesvakidašnje za Barselonu (duel u LŠ sa Dortmundom) i da prvi put u poslednjih deset godina na četiri vezane ligaške utakmice primaju više od jednog gola. Takođe ovih pet meseci bez pobede van Kamp Nou je verovatno najduži niz u istoriji kluba.

Da li je ovo najneizvesnija sezona La Lige, najlošija ''velika trojka'', ili ipak samo nisu još naštimovani najbolji? Odgovor ćemo dobiti u nedeljama pred nama.

Veoma retko PSŽ uspeva da pobedi Lion kao gost - od poslednjih pet puta uradio je to samo jednom. Kvota na dvojku večeras (21.00) je 1,75, a kec na Lion je čak 4,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lion - Pari Sen Žermen.

(Telegraf.rs/F.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    22. septembar 2019 | 11:17

    Razlog je jasan svakome ko ima bar malo mozga. KLADIONOCE su pobednici svih tih nazovimo iznenadjenja. Sve je namesteno i sve je podredjeno otimanjem para zaludjenicima koji hoce kladjenjem da se obogate. Pravi sport je odavno pokojni.

  • Jaa

    22. septembar 2019 | 10:42

    Barsa je tim koji uporni kupuje napadace i veznjake,a odbrana da Bog sacuva . Zato i gube,i ova sezona ce biti gora nego prosla,gde su osvojili samo prvenstvo spanije

  • Miki

    22. septembar 2019 | 11:50

    Bplje da su kupili mitrovića umesto grizmana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA