Maksimir odlazi u istoriju: Grad Zagreb ulaže u izgradnju novog stadiona Dinama!

I gradonačelnik hrvatske prestonice najavio radove, kao i da je gradnja dogovorena pre 20 dana

  • 3

Više od jedne decenije stadion zagrebačkog Dinama deluje kao neko gradilište. Od trenutka kada su sklonili atletsku stazu i kada su počeli prvi radovi na Maksimiru prolazile su godine, a sada je izgleda došlo vreme da Dinamo dobije novu ''kuću''.

Od prvih bagera do danas Dinamo je prešao mnoge stepenik u svom razvoju. Postali su redovni učesnici Lige šampiona, prodaja najboljih igrača za 10, 20, 30 miliona evra nije više ništa neobično.

Onda je došla i pobeda nad Atalantom od 4:0, tako da je i razmišljanje o novom stadionu nešto što je neophodno da bi klub mogao da krene da se razvija i u organizacionom smislu na višem nivou.

Kako kaže gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, hrvatska prestonica je u klub do sad uložila 75 miliona evra i sada je spremna da mu pomogne da izgrade novi stadion.

Nije Dinamo uspeo slučajno. Grad Zagreb je za 20 godina u klub uložio 75 miliona evra. Treba uvek ulagati u sport, i prepoznati interes. Jedan od primarnih projekata je da krenemo u izgradnju Dinamovog stadiona. Na istom mestu. Dok se mi usaglasimo oko izgradnje nacionalnog stadiona, mi ćemo izgraditi Dinamov. Gradnja je dogovorena još pre 20 dana. Nedostaje samo pečat - rekao je Milan Bandić.

O ovoj temi je govorio i predsednik Modrih Mirko Barišić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA