≫ 

Mačva proslavila vek postojanja: Šapčani spektakularnom bakljadom obeležili veliki jubilej

Nažalost po Mačvu, pobeda je izostala

  • 0
Foto: Printscreen Facebook / FK Mačva

Prošao je tačno jedan vek od kada je šabačka Mačva odigrala prvu zvaničnu utamicu. Ovaj jubilej, jedan od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji obeležio je na utakmici protiv Proletera uz bakljadu na stadionu.

Navijači su vizuelni spektakl priredili pred početak meča devetog kola Superlige.

Kao i svake godine imamo brojne goste i na lep način obeležavamo klupsku slavu, a ovoga puta dodatni značaj u svemu daje i činjenica da je pre tačno 100 godina upravo na Malu Gospojinu, Mačva odigrala svoju prvu utakmicu. Stogodišnjicu kluba ćemo proslaviti uskoro kako ovaj jubilej i zaslužuje da bude obeležen, jednom prijateljskom utakmicom i propratnim stvarima koje idu uz jednu takvu svečanost, a na večerašnjoj utakmici nadamo se kao i svi naši navijači da ćemo imati razlog za još slavlja, jer je reč o veoma bitnoj prvenstvenoj utakmici za naš klub, kako bismo zauzeli bolji položaj na tabeli - rekao je pred meč Ivica Kralj, predsednik Mačve.

Fudbaleri nisu uspeli da uveličaju ovaj jubilej bodovima, jer su zabeležili poraz od novosadskog Proletera 0:1.

Plasman u elitni rang takmičenja nakon 65 godina, polufinale Kupa Srbije nakon 30 godina, opstanak u superligaškom takmičenju, istorijski su uspesi po kojima će klub i svi Šapčani pamtiti proteklih nekoliko godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA