≫ 

Izbor stranaca na moju dušu, statistika nam je tragična: Šokiranog Milojevića "peče" poraz u derbiju

Zvezda nije imala šut u okvir gola tokom 97 minuta igre

  • 61

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević kazao je da je iznenađen greškama kod lakih dodavanja koja njegovi igrači greše, te da posle poraza u 161. večitom derbiju on i stručni štab moraju da reše taj problem koji ih je nekoliko puta skupo koštao.

Partizan je u devetom kolu Superlige pobedio 2:0 golovima Sume i Tošića iz 83. i 93. minuta meča. Milojević se početkom meča nije opredelio za svoju ustaljenu 4-2-3-1 formaciju i Zvezda nije igrala svoju igru.

- Mi smo danas probali da iznenadimo Partizan jednom drugačijom formacijom gde smo probali da više kontrolišemo prostor i loptu. Velika zamerka igračima, ne znam koji su uzroci laganih pasova kod kojih smo grešili, jer je meni to na ovom nivou neverovatno.

- Bilo je par segmenata kad smo radili dobre stvari i dolazili do situacija koje smo hteli. Ali dođemo do situacije, a onda ne centriramo kako treba. Sad koji su uzročnici... Ušli smo u završnicu i napravili smo jednu grešku - rekao je Milojević na konferecniji posle derbija.

Tokom utakmice njegov tim nije imao nijedan udarac u okvir gola mada je bio u dve izgledne prilike kada su preko gola šutirali Marko Marin i Miloš Vulić.

- Statistika ne laže. Bilo je situacija gde jednostavno smo mogli da rešimo to na drugačiji način. Sad što nismo, nije dobra statistika, mogu da kažem da je i tragična. Moramo da vidimo gde su uzročnici i zašto. Probamo da rotiramo, da imamo špiceve, stavimo jednog, pa drugog. To nam je posao, da nađemo rešenje - istakao je Milojević.

Novinare je zanimalo zbog čega nisu igrali Mateo Garsija i Hoze Kanjas koji su bili integralni deo igre u prethodnim mečevima, Garsija u ofanzivi, Kanjas u krpljenju rupa u veznom redu.

- Nikad od mene nećete čuti alibi. Ja sam odlučio da ti igrači igraju i da ti stranci budu van. U ovom trenutku sam se tako opredelio. Malo je neukusno. Ako pogledamo i budemo realni, da sada mogu da promenim, stavio bih druge strance da igraju, ali znate da je teško. Imamo problem što se toga tiče - rekao je Milojević koji je komentarisao i utisak da je Zvezda igrala defanzivnije nego inače.

- Nije to defanzivna taktika, mi smo probali u fazi otvaranja 3-4-2-1, nije to defanzivna taktika. Ali čim se vide tri štopera, odmah je defanzivna. Najodgovorniji sam, za to sam se opredelio i neka ide na moju dušu - objasnio je trener crveno-belih.

Upitan da kaže koliko ovakav poraz kvari atmosferu u ekipi i otežava posao u nastavku prvenstva, Milojević kaže da niko nije postao prvak u septembru.

- To su posebne utakmice, prestiž, pa peče i boli, ali prvenstvo se igra 30 i kusur utakmica. Nikako to nije opravdanje. Niko nije bio prvak u septembru i oktobru. Ima mnogo utakmica i obaveza. I da je drugačiji rezultat bio opet bih vam isto rekao. Psihološki momenat nije lep, ali ništa, mi smo profesionalci i moraćemo da zaboravimo što pre - priča Milojević.

Od kada je na klupi, Partizan je uglavnom delovao motivisanije kada se igra derbi, pa je i kada bi na papiru bio slabiji tim, ipak izvlačio bolji rezultat.

- Dobro, to sigurno ima puno nekih stvari... Derbi je, videli ste i danas. Neki igrači su sasvim drugačiji, kako dođe derbi, oni su... da li je to derbi ili neko opterećenje, pritisak. Ne znam iz kog razloga, ali da je činjenica, jeste - zaključio je Milojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    22. septembar 2019 | 22:16

    Ko predje centar da mu umre majka. To je formacija Zvezde već 2 godine.

  • Aca

    22. septembar 2019 | 22:37

    Na tvoju dusu nek ide i Gobeljic jbt vise on!!!

  • Ivan

    22. septembar 2019 | 21:59

    Ppstovani Miloje,uz svi duzno postovanje i cinjenicu da boljeg trenera tj. sa boljim rezultatima nismo dugo imali,samo jedno pitanje:Sta bre da probas da iznenadis Partizan ?,pa nismo mi u drugom svetskom ratu pa moramo da iznenadimo Svabe jer su nadmocni ili smo naj...li,izadjes i igras srcem,imas mu.a i znas da si bolji,verujes u to i onda uzivas u svojoj pobedi,kakvi bekovi da brane pa da igraju krila,o cemu bre pricas covece?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA