Bitka za novu zvezdu Barse: Za koju reprezentaciju će igrati Ansu Fati?

Želja porodice je jasna, ali reakcija Saveza nije bila adekvatna

  • 0
FK Barselona

Foto: Tanjug/AP

Kao grom iz vedra neba pojavio se 16-godišnji Ansu Fati kao nova fudbalska zvezda Barselone. Sjajne igre u prvim mečevima u dresu kluba sa Nou Kampa odmah su alarmirale čelnike španskog Saveza da srede pasoš momku rođenom u Gvineji Bisao. Međutim, po rečima njegovog oca Fatijeva želja je dres Portugalije.

Otac nove zvezde Barselone, Bori Fati, u razgovoru za Abolu rekao je da on i njegov sin sanjaju dres Portugalije, ali i da su ljudi u Savezu neodlučni ili neprofesionalni, jer do dogovorenog sastanka nikada nije došlo.

Moj san je bio da moj sin igra za Portugaliju, a to je bio i njegov san. Ali, sada je teško da će se to desiti. Ne tako davno sam pričao sa direktorom portugalske federacije. Razgovor je potrajao i dogovor je bio da ga nastavimo sutradan, ali on se više nikada nije javio - objasnio je Bori Fati.

Tako je porodica Fati od Portugalaca dobila "zavlačenje", dok sa druge strane Barsa i Španci ubrzano rade kako bi Ansu dobio sve potrebne papire da što pre debituje za omladinsku reprezentaciju njihove zemlje.

FK Barselona

Foto: Tanjug/AP

Sve je u Ansuovim rukama. Ja znam da je njemu želja da igra za Portugaliju. Kada dođe kući, uvek oblači dres Portugalije koji mu je dao drug Umaro Embalo (igrač Benfike) - zaključio je Bori Fati.

Portugalci imaju ''pol-poziciju'' međutim, za sad su statični, dok se Španiji žuri jer ga žele već za U17 Svetsko prvenstvo koje je na programu od 26. oktobra do 17. novembra ove godine u Brazilu, a Portugalija ne učestvuje na ovom šampionatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA