≫ 

Sjajnog Francuza hteo Bajern, on birao Vest Hem: Bavarci ponudom nisu mogli da pariraju Čekićarima

Dve stvari su presudile da umesto Bajerna, bivši saigrač Luke Jovića ode u Englesku

  • 1
Sebastijan Haler, Vest Hem Foto: AP/Tanjug

Ajntraht je ovog leta ostao bez obojice sjajnih napadača, Luke Joivća i Sebastijana Halera. Jović je prešao u Real Madrid dok je Haler nova ''haubica'' Vest Hema, a tamo je prešao i pored ponude velikog Bajerna iz Minhena.

Kako navode engleski mediji Ajntraht je bio sve dogovorio sa Bajernom oko njegove kupovine, ali da je napadač ipak izabrao Vest Hem.

Čekićari su tim transferom oborili klupski rekord jer su morali da plate 40 miliona evra. Istu sumu su bili spremni da plate i Bavarci i da Halerovim dolaskom dobiju snažnu izmenu Robertu Levandovskom.

Međutim najveći problem nije bila minutaža, gde mu je u Engleskoj garantovana startna postava, već plata. Haler u Vest Hemu zarađuje sedam miliona evra godišnje, a to je suma koju Bavarci nisu želeli da plate.

To je glavni razlog dolaska Francuza u Premijer ligu, tvrde tamošnji mediji, ali navode da ne treba zanemariti ni minutažu i nametanje selektoru Didije Dešanu za Evropsko prvenstvo narednog leta.

Prve golove za Vest Hem dao je protiv Votforda, a ta dva gola kojim je doneo preokret svojoj ekipi možete pogledati na videu od 6:23 i 7:40.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA