≫ 

Vanredno obraćanje Terzića: Histerija Grobara, koriste to što Vučić priznaje da navija za Zvezdu!

Generalni direktor crveno-belih obraća se javnosti posle poraza od Partizana

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, odlučio je da se obrati javnosti dan nakon potaza crveno-belih na 161. večitom derbiju, gde je Partizan potpuno nadigrao večitog rivala sa 2:0.

On je istakao da je Zvezda izgledala veoma loše i da je to nedopustivo za tim u koji je uložen toliki novac. Takođe, napao je Partizan da godinama nipodaštava Zvezdu putem klupske televizije i da oni na to do sada nisu reagovali.

Takođe, istakao je i da je sudija Jovanović, za koga kaže da je Partizanovac, poništio Zvezdi čist pogodak. Posebno se osvrnuo na navijanje pritalica Partizana, koje je nazvao kolektivnom histerijom, kao i da se stvara utisak da je Zvezda državni mezimac, i da je sve to rezultat spinovanja koje Partizan plasira u javnosti.

Smatra da u Partizanu perfidno koriste to što predsednik Aleksandar Vučić priznaje da je navijač Zvezde, a da zapravo crveno-beli više novca daju državi, nego što dobijaju od nje.

PARTIZAN JE BIO BOLJI, ŽELIM ANALIZU DERBIJA, IZVINJAVAM SE NAVIJAČIMA

Zvezdan Terzić Pozdrav Terziča i Milorada Vučelića; Foto: MN Press

- Ne želim da se pojavljujem kad pobeđujemo nego kad ide i loše. Da čujemo ima li pitanja, a želim prvoo da kažem da čestitam Partizanu, štabu i igračima, više su želeli pobedu, bili su manje loši od nas. Derbi kao prethodni, nije opravdao očekivanja, bilo je tenzije, imperativa pobede, pobedničkih želja sa obe strane. Duboko sam nezadovoljan, hoću analizu, nedopustivo je da najbolji tim poslednjih 25 godina ovako prođe, 15 miliona će otići na bruto plate, skupo nas košta igrački kadar. Krasnodar, Kopenhagen, Jang Bojs, moraš ulagati ako hoćeš da pariraš, ali nešto škripi u derbiju i sledi ozbiljna analiza.

- Imamo dva jednako kvalitetna tima, ne može onako da odigra tim kao juče, nema opravdanja, izvinjavam se javnosti i navijačima za onakvo izdanje. A to je jedna strana medalje i to ćemo rešavati u našoj kući u narednim danima.

HISTERIJA NAVIJAČA PARTIZANA NA STADIONU

- Druga stvar je je reakcija navijača Partizana, maltene histerija. Došao sam do zaključka da je rukovodstvo Partizana na perfidan i pokvaren način truje javnost da je Zvezda mezimac FSS i države, da se uništi Partizan. Neverovatno je onakva agresvina reakcija, da predsednik Partizana ne osudi navijača, nego za svoju TV kaže da je to navijanje i uobičajeno. To je rezultat perfidne kampanje, spinovanja mesecima i godinama, da neko želi da uništi Partizan, i reakcija je onakva. Borba, poziv na bunt, otpor prema režima. Pokvareno je jer Vučelić zloupotebljava funkciju u Večernjim novostima. Utiče na ostale medije, pa onda potpredsednik na mrežama truje i laže narod. To traje duže vreme, stvorena je pogrešna slika javnosti, i Savo Milošević je u to uvučen par meseci, davao je takve izjave, iako nije stvar trenera. Pričao je kako pomaže Zvezdi država, a za par dana će se znati koliko država pomaže Zvezdi, koliko Partizanu.

NEDOPUSTIVO JE DA OVAKO IZGLEDA TIM U KOJI JE INVESTIRAN OVOLIKI NOVAC

FK Crvena zvezda FK Partizan Večiti derbi Marko Marin nemoćan posle derbija; Foto: MN Press

Novinari su Terzića pitali kako komentariše to da Zvezda na derbiju nije imala šut u okvir gola.

- Rekao sam da smo nezadovoljni, da ovaj tim u koji je investiran ovoliki novac ovako loše izgleda, to je nedopustivo!

Da li će biti kazni?

- Predstoje analize, pa ćemo videti.

PARTIZAN SPINUJE JAVNOST I GODINAMA NIPODAŠTAVA ZVEZDU

Zvezdan Terzić Terzić i Mrkela u loži stadiona Partizana; Foto: MN Press

- Ne možemo da prenebregnemo spinovanje javnosti i stvaranje atmosfere u Humskoj.

- Ja duboko poštujem Partizan, svestan sam da bez jakog Partizana nema jake Zvezde. Potrebne su dve strane, da li sam ikada pomenuo Partizan negativno? Oni se bave godinama na televiziji Partizana Zvezdom, nipodaštavaju i vređaju. Prećutkivali smo, naivni i prepošteni. Nije alibi, svesni smo slabosti i igre, ali ne možemo da ćutimo na propagandu koja se širi kroz Partizan i truje javnost. Poslali smo poruku navijačima da ne radimo tako, nije fer. Vučelić kaže "pa dobro to je navijanje što su vređali predsednika FSS, dok on sedi tu u njihovoj kući". Oni su dali za pravo navijačima, a doprineli su da je reakcija takva.

PRAVILO ZA 4 STRANCA U PROTOKOLU JE UDAR NA ZVEZDU

FK Crvena zvezda FK Partizan Večiti derbi Van La Para je bio jedan od Zvezina četiri stranca koji su bili podjednako loši na derbiju; Foto: MN Press

- Naopako, Srbija je potpisnik da naši igrači nisu u EU, donet je diskriminatorski akt, Zvezda uraditi sve da se zakon i propis poštuju. Taj propis znači da je šest stranaca dozvoljeno, smanjeno je na četiri, i to je udar na Zvezdu, Zvezda smatra da nije u interesu srpskog fudbala, ne može da bude parirati Olimpijakosu sa devet stranaca, a mi imamo četiri. Veliki Bajern u državi od 100 miliona ima osam stranaca, a samo trojicu Nemaca.

- Zbog uspeha u Evropi, i prošle godine su svi dobili tri i po miliona, i sada, svi su podelili pare za uspeh u Evropi Zvezde. A ne bi bilo uspeha da nema stranca. A videli ste koliko stranaca ima u drugom klubovima. Srbija i dalje robuje nazandim pravilima i ne može se tako napred.

ZVEZDA VIŠE DAJe DRŽAVI, NEGO ŠTO DOBIJA OD NJE, PARTIZANOVCI PERFIDNO KORISTE ŠTO VUČIĆ NE KRIJE DA NAVIJA ZA ZVEZDU

Zvezdan Terzić, Aleksandar Vucic Zvezdan Terzić i Aleksandar Vučić; Foto ilustracija: Telegraf/MNPress/Marko Jovanović

- Zvezda posluje transparentno, Zvezda ne koristi pare obveznike, 92 odsto koristi od transfera, Zvezda više daje državi nego što dobija, i ponosni smo na to. Zvezda ima samo 1.2 miliona evra sponzorskog ugovora sa Telekomom, imamo Gazprom, to je inostrana kompanija bez suvlasnišva Srbije. Ima polemike sa Agrobankom, a sve radimo javno i transparentno. Najgore prolazimo u hendlovanju dugova sa državnim bankama, sa Agrobankom, bolje smo prošli sa stranim bankama. Imaju specifičan način poslovanja. Ne bežimo od odgovornosti, imali smo ovde pre 20 dana konferenciju sa puno osmeha, ovde nema opuštanja, svaki dan je novo dokazivanje.

- Mogu da dam statistiku koliko je država pomagala od 2017. godine, na perfidan način koriste što Vučić ne krije da navija za Zvezdu.

SUDIJA PARTIZANOVAC ZLOUPOTREBIO POLOŽAJ I PONIŠTIO NAM GOL

Srdjan Jovanović Srđan Jovanović; Foto: MN Press

- Napravili su pritisak, sedam dana su se bavili penalom protiv Inđije, Zvezda nije krila, jasno je izašla sa stavom da je sudija pogrešio i da takva pomoć ne treba. Zvezda je najjača, ne treba joj takva pomoć, greška, idemo dalje. Pravili su pritisak čitave nedelje kroz medije, pa na sudiju Jovanovića, iako smo išli na sastanak sa FSS. Jovanoviću sam rekao, ne sviđa mi se što sudiš, znam da si proglašen kao partizanovac, ali verujem da želiš u Evropi da napreduješ i da nećeš to zloupotrebiti. Ali on je zloupotrebio, i poništen nam je čist gol. Ponavljam, napravićemo analizu zašto je Zvezda bila loša, ali i tako loša je povela. Podsetiću da je duel Tavambe i Manojlovića pušten, i posle je Partizan preuzeo titulu. Mi smo sada dozvolili da pričaju, kevću i laju. Posle one atmosfere, smišljeno su pripremili teren, da je Zvezda favorit, i ispali smo naivni i previše pošteni, kad pogledaš kako oni pripremaju teren u javnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    23. septembar 2019 | 18:05

    Gle slucajnosti, od kada se promenula vlast Partizan "pukao" financiski u svim sportovima(fudbal/kosarka /vaterlolo/rukomet/odbojka...) Pametnom dosta

  • Pogledajte

    23. septembar 2019 | 14:36

    Te iskrene okice,prosto zrace postenjem 😂. Oducili vas od fudbala, za 90 min sutnuli niste na gol, sto dokazuje da vam nema sudija borili bi se za ulazak u play off. Svaka ekipa je sutnula bar jednom u okvir gola dok ovi niti jednom 😂

  • crvena zvezda tirana 1945.

    23. septembar 2019 | 14:00

    Partizan je dominirao tokom cele utakmice, dozvolivši dva šuta pored gola. Stojković nije morao ni da dolazi na utakmicu. Sejduba pokazao da je majstor za sve Terzine investicije. Tošić se može uporediti sa vinom, što je stariji to je bolji. Pavlović ne vadi Boaćija iz džepa. Ovo je u najkraćem. Na svakoj pozociji Partizan je bolji, što je rezultat i pokazao. Svako ko prati domaći fudbal je i očekivao ovakvu reakciju aboliranih rukovodioca FKCZ. Da nije bilo Stojilkovića, Partizan bi sada potpuno zasluženo imao dva boda više od zvezde. Iz ovog Terzićevog monologa se vidi i kako prete sudijama ne napredovanjem u karijeri i zato im sude penale na 17 metara. Sve to nije dovoljno. Partizan melje i neće stati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA