≫ 

Sudijski ekspert tvrdi da je Zvezdi poništen čist gol: Evo zašto nije bio faul nad Stojkovićem!

Igor Radojčić član sudijske komisije FSS objasnio sporan detalj sa derbija

Igor Radojčić  ekspert za suđenje gostovao je u "Pregedu kola" na Areni sport i obrazložio je sporan detalj na 161. večitom derbiju oko gola Zvezde koji je poništen. Čelnici Zvezde tvrde da im je poništen regularan gol, dok iz Partizana smatraju da je sve dosuđeno po pravilima.

- Ono što je bitno da objasnimo, jer ima dosta nejasnoća, je oko toga gde je, i da li ima golmanskog prostora i da li je on zaštićen. Da kažemo kada igrači mogu da startuju na golmana.

- Pre svega, kada je lopta pod kontrolom golmana? Ona je pod kontrolom golmana kada se nalazi između njegovih ruku ili između njegovih ruku i površine, to jest zemlje.

- Takođe, ako loptu drži na ispruženoj ruci ili tapka od zemlju, tada je lopta pod kontrolom, i tada ne sme biti napadnut.

- U ovoj situaciji Stojković nema kontrolu nad loptom,jer igrač ispred njega odigrava glavom. U ovoj situaciji igrač je ispred njega i imao je pravo da startuje i da nastavi igru.

- Znači, golman nema kontrolu nad loptom, igrač odigrava i ima pravo da startuje i trebalo je ovo da bude gol. Golman nema nikakva posebna prava, to je nekada bilo. - objasnio je Radojčić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RE

    23. septembar 2019 | 23:33

    apsolutno bih podrzao ideju da partizanka pobedi u svakom derbiju a da zvezda na kraju prvenstva zvezda bude sampion

  • Dejan BL

    23. septembar 2019 | 22:45

    Ni gol Sume nije regularan! "Ekspert" Borjan ga nije vidio!

  • lemi

    23. septembar 2019 | 23:03

    ,,sudijski ekspert'', to mu dodje ko bloger, ko modni stilista, ko starleta, ko....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA