• 0

Egipćani ljuti na FIFA zbog "zagubljenih" glasova za Salaha, on isprozivao svoj Savez!

Navodno je i poslato pismo na adresu Svetske fudbalske federacije

  • 0

Mohamed Salah završio je trku za najboljeg igrača sveta na četvrtom mestu, iza laureata Lionela Mesija, te saigrača Virdžila Van Dajka i trećeplasiranog Ronalda, a u FS Egipta, nakon izbora, smatraju da nije sve proteklo prema propisima, i to na štetu njihovog aduta.

Čelnici egipatskog Saveza tvrde da je Salah zakinut za nekoliko glasova koji su stigli od njihovog selektora Gariba, kapitena El Mohamadija i predstavnika medija te arapske zemlje za njihovog najboljeg igrača.

U pitanju su dva glasa za najboljeg igrača (oba za Salaha) i jedno treće mesto (predstavnik medija dao glas Maneu, Ronaldu, pa Salahu), ali njihov izbor se nije našao u sabiranju svih glasova, navodno zbog toga što se negde zagubio.

To su primetili u FS Egipta zbog čega su čak poslali zvaničan dopis u FIFA kako bi dobili odgovore na ovo pitanje.

U međuvremenu, Salah se oglasio, ali ne da bi zbog toga isprozivao Svetsku fudbalsku asocijaciju, već - FS Egipta?!

Naime, postoje neki neraščišćeni računi na realciji dve strane, navodno je još u Rusiji na Mundijalu došlo do konfrontacija, a da definitivno "ima nečega" između ikone egipatske reprezentacije i čelnika Saveza, potvrda je poruka koju je napadač Liverpula "okačio" na društvenim mrežama.

- Šta god da požele da urade kako bi urušili moju ljubav prema Egiptu, neće uspeti - poručio je Salah, uz svoju fotografiju u dresu Egipta sa navijačima svoje reprezentacije kao pokretačkom energijom.

Ono što je najviše zabrinulo navijače u njegovom obraćanju je činjenica da je u svom nalogu izbriao reč "Egipat", a umesto toga napisao "fudbaler Liverpula".

Sukob Salaha sa ljudima koji vode Savez datira još od avgusta prošle godine, zbog spora oko marketinških prava.

- Prirodno je da svaki fudbalski savez pokušava da reši problem koji ima njihov igrač... Ali ja zaista ne vidim da je to ovde slučaj - rekao je tada Salah.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima