≫ 

Nismo dobili pismo FIFA da srpski klubovi mogu na Kosovo: Oglasio se savez tzv. države

Rekacija je usledila posle informacije da Zvezda može da igra sa Trepčom u Mitrovici

  • 1

Predsednik Fudbalskog saveza samoproglašene tzv. države Kosovo Agim Ademi demantovao je medijske navode da je savezu dostavljen dopis FIFA.

Navodno je ranije upućena preporuka da se omogući odigravanje utakmice Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde u severnom delu Kosovske Mitrovice.

- Mi od FIFA nismo dobili nikakav imejl, samo smo izdali zahtev da ta utakmica ne može da se igra na teritoriji Kosova, jer to je sasvim drugo prvenstvo, to zna i Srbija - naveo je Ademi za portal Kossev.

Dodao je da čak i u slučaju da dobiju takvu preporuku od FIFA ili UEFA, zahtev koji su prosledili kosovskim bezbednosnim institucijama "ne može da se povuče“.

- Sad je to u rukama države, mi smo predali zahtev i ministarstvu i policiji Kosova da se ta utakmica ne igra - naveo je Ademi.

Prethodno je portal Kosovo onlajn preneo da je FIFA 20. septembra pisanim putem obavestila predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova u vezi sa zabranom odigravanja utakmice Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde.

Video: Delije proširile repetoar grčkih pesama pred Olimpijakos

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    26. septembar 2019 | 21:36

    Koliks ja znam ii Srbija i nasa pokrajina se u Evropi i to sa FIFA nema nikakve veze nego sa EUFa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA