≫ 

Kako je Mesi driblao celu odbranu Barse u odvezanim kopačkama: Alveš ispričao najluđu anegdotu!

Brazilski fudbaler je tada shvatio da više nikad u karijeri neće igrati sa takvim asom kakav je Argentinac

  • 6

Dani Alveš (36) je jedan od najboljih bekova svih vremena. Čudesni Brazilac je s Barselonom obeležio jednu epohu dominacije i modernog fudbala, a brojni stručnjaci će reći da je upravo on najbolji desni bek u istoriji.

Alveš je na Kamp Nou stigao iz Sevilje 2008., a u Kataloniji je ostao osam sezona. Nakon Barselone je igrao za PSŽ, a letos je napustio Evropu i nakon 17 godina vratio se u Brazil.

Potpisao je za Sao Paulo u kojem uživa u poslednjim trenucima veličanstvene karijere. U razgovoru s brazilskim novinarima Alveš se prisetio situacije s jednog treninga Barselone, a glavni akter priče je bio Leo Mesi.

- Sećam se jednog treninga. Mesi je radio s loptom stvari koje su nemoguće, a on to radi svaki dan. Taj trening je sve bilo nekako drugačije. Trener je rekao da budemo maksimalno ozbiljni i da se ne šalimo. Tražio je od nas potpunu posvećenost - rekao je Alves pa je nastavio:

Leo Mesi Foto: Guliver/Michael Regan/Getty Images

- Leo je i pored trenerovih reči nastavio da radi egzibicije  s loptom. Driblao je svakog igrača bez problema. U jednom trenutku, dok je prolazio pored mene, pogledao sam mu u noge i rekao sam sebi:

"Ne, ovo nije moguće. Kopačke su mu bile odvezane. Ostao sam šokiran. Driblao je neke od najboljih defenzivaca na svetu, a izgledalo je kao da se zabavlja nedeljom u nekom parku. U tom trenutku sam shvatio da više nikada neću igrati u životu s nekim kao što je on. - ispričao je Alveš.

Video: Rođen je bez nogu, ali je sa Mesijem odigrao partiju fudbala na svoj način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naingolan

    27. septembar 2019 | 10:03

    Mesi je najbolji fudbaler 21 veka! Ronaldo je gol masina ali nije mesiju ni do kolena..Takva lakoca i mekoca, melem za oci kad prima,dodaje,dribla

  • Kale

    27. septembar 2019 | 12:11

    Najbolji igrač u istoriji fudbala, pravo uživanje je gledati ga kako igra.

  • Filip

    27. septembar 2019 | 15:02

    Strucnjaci koji kazu da je Alves najbolji desni bek u istoriji nikad nisu gledali Kafua

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA