Neven Subotić prodao kuću i automobile: Odrekao sam se luksuza, Klop mi je promenio život!

Nema mnogo ovakvih fudbalera danas...

  • 23

Nekadašnji reprezentativac Srbije Neven Subotić važi za jednog od atipičnih fudbalera, i to na globalnom nivou. Malo je superzvezda i igrača visokog rejtinga koji bi se odrekli mnogih blagodeti lagodnog života, a Subotić je to učinio.

Bio je "na zemlji" i na vrhuncu karijere, u najboljim danima Borusije Dortmund kada je osvajao titule i igrao finale Lige šampiona, takav je i sada dok igra za Union Berlin.

Prevalio je veliki put od SAD do Dortmunda, a posebno izdvaja Jirgena Klopa kao ličnost koja mu je promenila život u Majncu.

- Imao sam čvrstu veru u njega. Otvorio mi je oči i pokazao mi šta je neophodno da bih uspeo na profesionalnom nivou. Imao sam osećaj da ako neko može da me dovede do toga, to je onda Klop. Bilo je lepih trenutaka u Dortmundu, ali je pre svega to bilo vreme za učenje. Tu sam naučio šta je potrebno za timske uspehe. Mi smo u tunelu već vodili 2:0 protiv svakog, jer smo u svakom trenutku znali da možemo da se oslonimo jedan na drugog. Pored toga, imali smo ogroman motiv i veliki kvalitet tima.

Jirgen Klop Foto: AP/Tanjug

Posebno je zanimljivo kako je Subotić počeo da bira klubove, što je postao prilično složen proces.

- Imam ceo spisak kriterijuma koji proveravam pre nego što izaberem klub. Na njemu su razvoj kluba, kontinuitet trenerskog rada. Nemam želju da idem u klub koji menja trenera na svaka dva meseca. Bitno mi je i kakav profil igrača traži šef struke, jer ako se u taj ne uklapam, onda neću ni da idem u taj klub.

Tu se Subotić ne zaustavlja, već stupa u kontakt sa brojnim igračima, kako bi se što direktnije uverio u valjanost odluke.

Neven Subotić Foto: Marko Todorović

- Koristim više različitih izvora, da bih sklopio celu sliku: pričam sa trenerom, sportskim direktorom i sa što više igrača. I posle toga procenjujem da li je to sredina za mene. Union Berlin je jedan od retkih klubova koji se uklapao u tu celu sliku. Novac mi je tek na dnu lestvice. Najviše želim da igram.

Zanimljiv je i spisak luksuza kog se Subotić odrekao.

- Koristim metro za prevoz, kao i hiljade građana Berlina svakog dana. Postoji mnogo stvari kojih sam se svesno odrekao u životu. Imao sam nekoliko automobila, kuću sa velikom baštom. Ali u jednom momentu sam shvatio da mi sve to smeta. Da je to zabluda. Prodao sam kuću i automobile i ta sloboda mi je sjajna. Sad mi je prednost da imam što manje toga. I od tada mogu slobodno da usmerim svoje misli ka mnogo važnijim stvarima. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoćo

    27. septembar 2019 | 19:42

    Kakav car, prvenstveno covjek i gospodin. Mnogi ljudi na ovom napacenom tj iskompleksiranom zemaljskom svijetu bi mogli mnogo toga od ovog gospodina prepisati. Neka te Bog cuva ljudino.

  • Бане

    27. septembar 2019 | 19:40

    Свака част!

  • VRS

    27. septembar 2019 | 20:01

    Skidam kapu veliki čovječe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA