Evo zašto Ronaldo više nikad ne bi smeo da šutira slobodnjake!

Poražavajući statistički podaci za Portugalca

  • 7
Kristijano Ronaldo Kristijano Ronaldo i njegova karakteristična poza pred izvođenje prekida; Foto: Guliver/Fred Lee/Getty Images

Svojevremeno je bio strah i trepet za golmane, koji su na pojavu Kristijana Ronalda kako uzima zalet i staje u karakterističan stav raširenih nogu, a danas se ta reputacija ruši zahvaljujući poražavajućim statistikama.

Naime, Ronaldo je glavni igrač gde god da igra, tako je bilo u Mančester junajtedu, tako je bilo u Real Madridu i tako je sada u Juventusu.

Iako je u svim klubovima bilo vrsnih majstora u vreme dok je on igrao, koji su mogli da izvode slobodne udarce, to je bilo samo njegovo zadovoljstvo. Tako je i u Staroj torinskoj dami, gde izvodi penale pre Paula Dibale i Miralema Pjanića, koji su do Ronaldovog dolaska imali taj zadatak.

Ipak, iako Ronalda niko ne moće odvojiti od lopte kada sudija dosudi faul u opasnoj zoni, korisnije za tim bi bilo da šansu pruži nekom drugom igraču, jer u Torinu se nije proslavio u ovom segementu.

Naime, Ronaldo je trenutno u nizu od 18 promašaja zaredom iz slobodnih udaraca, što ga stavlja na 2. mesto najgorih izvođača slobodnih udaraca u istoriji Serije A. Gori od njega je samo kamilo Siano, koji je prošle sezone za Frosinone pokušao 21 puta iz slobodnog udarca bez gola.

Kristijano Ronaldo Oprobao se Ronaldo i protiv Srbije; Foto: Marko Jovanović

I kada se dublje istraži, dolazi se do podataka da je Ronaldo statistički znatno slabiji izvođač nego što to mnogi misle. Portal Indeks je uradio detaljnu analizu poslednje četiri sezone i došao do neverovatnih rezultata - Kristijano Ronaldo je jedan od najgorih izvođača slobodnih udaraca na svetu kada se napravi računica pokušanih slobodnih udaraca i postignutih golova. Sa druge strane, Lionel Mesi je ubedljivo prvi i on je "divizija za sebe". Prati ga Aleksandar Kolarov na 2. mestu, dok je odmah zatim Paulo Dibala.

Jedino Kristijan Eriksen ima lošiju statistiku od Ronalda, jer je imao više pokušaja i samo jedan gol, dok je Ronaldo takođe u poslednje četiri sezone postigao samo jedan gol, iz 47 pokušaja.

I poslednji gol koji je Ronaldo postigao iz slobodnog udarca postignut je zahvaljujući tome što je lopta pogodila živi zid i promenila smer lopti ka golu Jana Oblaka u madridskom derbiju.

Sa druge strane, Juventus u svojim redovima ima igrače koji statistički stoje odlično kada je u pitanju izvođenje slobodnjaka. Dibala je ubedljivo prvi kada je u pitanju procenat realizacije slobodnjaka (6 od 34), dok je po procentu u samom vrhu i Miralem Pjanić.

Prva prilika za Ronalda da popravi svoj negativni niz je već u subotu od 15 časova protiv SPAL-a u Torinu. Ili će odustati i predati tu čast boljima od sebe, što je ipak malo očekivano.

Zvuči čudno, ali je istinito: Barselona na pet poslednjih ligaških gostovanja nema pobedu. Da li će se taj niz zuastaviti protiv Hetafea (16.00), kluba koji u šest kola ima četiri remija? Kvota na Katalonce je 1,85, iks je 3,50, dok pobeda domaćina „plaća“ 4,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hetafe - Barselona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Www

    28. septembar 2019 | 16:08

    Nesto se bas zabrinuo zbog ove vesti

  • nscz

    28. septembar 2019 | 15:33

    Poslednji gol iz slobodnjaka dao u Mancesteru i samo se trpa da sutira

  • ja

    28. septembar 2019 | 14:37

    Treba samo jedno razumiti, Ronaldo nijedan slobodnjak ispod 30+ metara nije izveo u Juveu, od toga dolazi losa statistika sve slobodnjake od 16 do 30 sutaju pjanic i dibala.. vrlo prosto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA