Rođen je u Iraku, sada je oficir švedske vojske: Ko sudi Partizanu i Astani u Kazahstanu?

Arbitar iračkog porekla je 2015. godine uzburkao tamošnju javnost tako što je na društvenoj mreži javno komentarisao odluke tokom mečeva

  • 1
Mohamed Al Hakim Sudija Foto: Profimedia.com

Krajem radne nedelje Partizan u Kazahstanu nastavlja svoje evropsko putešestvije i to tako što će u tim drugom kolu Lige Evrope odmeriti snage sa Astanom. Utakmica se igra u četvrtak od 16.50 minuta po našem vremenu, a tim povodom je UEFA delegirala arbitre iz Švedske.

Glavni sudija je naturalizovani Šveđanin Mohamed Al Hakim, a pomagaće mu uslovno sunarodnici Fredrik Klajver i Mahbod Beigi. Četvrti sudija je takođe iz Švedske – Martin Strombergson. Specijalni posmatrač je Bugarin Ičko Lozev, a delegat utakmice u Astani Estonac Targo Kaldoja.

Što se Al Hakima tiče, rođen je u Iraku, ali se sa porodicom preselio u Švedsku kada mu je bilo osam godina, te je dobio i državljanstvo skandinavske zemlje. Radi se o jednom od najboljih švedskih sudija, koji ima samo 34 godine, a još 2008. je postao profesionalni arbitar i dobio priliku da deli pravdu u dva najjača ranga takmičenja tamošnje lige.

Nagrađen je 2015. godine priznanjem za najboljeg sudiju u Švedskoj, a iste godine ga je i FIFA uvrstila na svoj spisak arbitara. Baš tada je i uzburkao tamošnju javnost tako što je otvorio Fejsbuk profil i javno diskutovao sa pratiocima svoje odluke tokom mečeva. Međutim, kako se povodom toga podigla velika prašina, ugasio je nalog pod izgovorom da nema dovoljno vremena da odgovara na sva pitanja navijača.

Zanimljivo je i to da Mohamed Al Hakim izvan fudbala rad kao oficir u oružanim snagama švedske vojske.

Video: Magija Sume u stilu Maradone

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skåne

    30. septembar 2019 | 20:32

    Oh ko vam sudi 🤣🤣🤣 Zalim vas iskreno,ovaj arapin je najomrazeni sudija u Svedsku,niko ga ne voli 😂 Decko nema blage veze a zamislja se da je Kolina 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA