≫ 

Samo Borusija pogađala, Napolitanci će sanjati stative i prečke u Belgiji...

Nemci slavili golovima Hakimija, Anćelotijev tim tri puta pogađao okvir gola na "Luminus Areni"

  • 0
Borusija Dortmund Slavija Prag Foto: Tanjug/Ap

Borusija Dortmund je upisala prvu pobedu u Ligi šampiona u novom ciklusu, nemački tim je u Pragu savladao Slaviju 2:0 u okviru grupe F, dok je Napoli, u istom terminu, odigrao samo 0:0 sa Genkom u Belgiji - uz čak dve pogođene prečke i jednom stative!

Čak ni taj detalj ne slika najbolje dominaciju italijanskog tima u sredu uveče u Genku, gde je Anćeloti izveo sastav bez dvojice najubojitijih napadača - Mertensa (klupa) i Insinjea (tribine).

Priliku da pokaže koliko ume dobio je Poljak Arkadijus Milik, ali je baš on bio najslabija napadačka karika, jer je iz dve dobre situacije pogađao prečku.

Čak ni tada u taboru gostiju nije bilo sumnji u pozitivan ishod meča, dominirao je Anćelotijev tim sve vreme, kreirao, stvarao šanse, ali i promašivao. Kaljehonov udarac je završio na stativi, Kulibalijev pokušaj sklonjen je sa gol-linije i tako dalje...

Napoli Genk Foto: Tanjug/Ap

Vreme je prolazilo, a sa njime je i raslo samopouzdanje domaćeg tima i vera da ipak mogu osvojiti vredan bod, i to nakon prave havarije u Salcburgu u prošlom kolu (2:6), dok je sa druge strane sve veća nervoza ulazila u redove tima koji je konstantno "terao" loptu napred.

Menjao je Anćeloti, Mertens i Ljorente su "uskočili" u drugom poluvremenu pošto od Milika nije bilo vajde, ali nije ni od njih - rezultat se nije menjao, na radost Belgijanaca i razočaranje Napolitanaca, kojima bi upravo ovaj kiks mogao da pomrsi račune u konačnoj trci sa Liverpulom i Red Bulom za plasman u osminu finala.

Borusija nije imala problema sa efikasnošću u Pragu - Slavija je "pala" posle dva bega Hakimija i savršenih egzekucija ovog Marokanca rođenog u Maridu - na pozajmici iz Reala.

Kako je odigrao u sredu uveče, u Realu sada samo mogu da žale što su ga pre godinu dana ustupili nemačkom timu na kaljenje - jer dečko je spreman za najveća dela.

Treba samo pogledati njegov prvi gol (gore) i shvatićete odmah da se radi o fudbaleru ekstra klase: brzom, lucidnom, efikasnom, mirnom u završnici...

Nije bilo lako Česima da se nose sa rezultatskim deficitom i rivalom kao što je Borusija, koja je od gola prilično sigurno vladla situacijom, a onda, u smiraj duela, stavila tačku na trijumf još jednom kontrom. Ponovo je sprintao Hakimi, dobio je loptu u pravom trenutku, a onda još jednom mirnom završnicom savladao golmana češkog prvaka.

Liga šampiona, 2. kolo

Genk - Napoli 0:0

Liverpul - Red Bul Salcburg (u toku)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Slavija - Borusija Dortmund 0:2

(Hakimi 35, 89)

Barselona - Inter (u toku)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA