≫ 

Sadik heroj Partizana, crno-beli razbili Astanu za prvu pobedu u Ligi Evrope!

Crno-beli su ofanzivnom igrom došli do tri boda u Kazahstanu, ali su propustili nekoliko izglednih prilika za još ubedljiviji rezultat

FK Partizan Foto: Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana pobedili su Astanu sa 2:1 u meču 2. kola Lige Evrope na Astana Areni, uz odličnu igru dvostrukog strelca Umara Sadika. 

Baš kao što je bilo i najavljivano, od samog starta trener Savo Milošević izveo je izuzetno ofanzivan sastav crno-belih. Zanimljivo, bio je ovo “prekopiran” sastav iz prvenstvenog duela sa Radničkim iz Niša, a i ovoga puta, odluka Miloševića, ispostavila se kao pravo rešenje.

FK Partizan Foto: Miroslav Todorović

Ipak, na ovom susretu, početnu inicijativu imala je Astana. Tokom prvih 15 minuta žestoko su "pritiskali" poslednju liniju crno-belih, ali, bez konkretnijeg učinka. Sa druge strane, Partizan se uspešno branio i strpljivo čekao i dočekao svoju šansu.

Sredinom poluvremena, "otupeo" je napad domaćih fudbalera, a crno-beli to koriste i prete u nekoliko povezanih napada. Tako, u 30. minutu, posle gužve u kaznenom prostoru i dobre intervencije golmana Erića, Pavlović snažno šutira, a lopta se odbija do Sadika koji koristi šansu i postiže gol za početno vođstvo.

Do kraja prvog dela igre, crno-beli su se potpuno oslobodili pritiska, napali i bili bolji rival na terenu, ali promene rezultata nije bilo.

FK Partizan Foto: Miroslav Todorović

Po povratku sa odmora, nastavili su crno-beli u istom ritmu. Tako već u 47. minutu Suma propušta priliku da duplira vođstvo. Tošić je "povukao" brzu kontru, prošao kroz sredinu, dodao do Sume, koji promašuje okvir gola iz vrlo izgledne situacije.

I pored toga, crno-beli ređaju šansu za šansom, a najbolju je propustio Tošić u 56. minutu, kada je posle dodavanja Sume, bukvalno sam izleteo ispred odličnog golmana Astane, Erića, i nije uspeo da ga savlada.

Do kraja, rasplamsala se dodatno igra na Astana Areni. Tako su taman domaći fudbaleri "zapretili", sredinom drugog dela igre, kada je usledila akcija "za udžbenike". Asano je dobio loptu na nekih 25 metara od gola Erića, dodao do Natha, koji je odlično pronašao Sadika koji "kao ekser" zakucava loptu u mrežu Astane!

Ipak, nije moglo da prođe bez "drame". Tako je prvo poništen gol Sadika za 3:0, da bi u 85. minutu Sigurjonson smanjio rezultat na Astana Areni i tako uneo dodatnu neizvesnot u poslednjih 5 minuta meča. Usledila je velika borba, u kojoj su se crno-beli bolje snašli i zadržali stečenu prednost za prvu pobedu u ligi Evrope.

FK Partizan Foto: Miroslav Todorović
FK Partizan Foto: Miroslav Todorović
FK Partizan Foto: Miroslav Todorović
FK Partizan Foto: Miroslav Todorović
FK Partizan Foto: Miroslav Todorović

Sastavi: 

Partizan: Stojković, Urošević, Pavlović, Ostojić, Miletić, Natho, Zdjelar, Asano, Suma, Tošić, Sadik

Stevanović, Vujačić, Ivanović, Šćekić, Brežančić, Marković, Stevanović

Astana: Erić, Tomašević, Rotariu, Sigurjonson, Rukavina, Bejsebekov, Maevski, Šimunovič, Pertsuk, Šomko, Kizničenko

Mokin, Mužikov, Tomasov, Janga, Pestnikov, Murtazajev, Žalmukan

Stadion: Astana Arena

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc

    3. oktobar 2019 | 18:26

    Kakva mocna igra Partizana. Nama ne treba da se sviraju penali i ne treba da protivnik dobije crveni. Partizan vodi 0:2 a moglo je ladno i 0:5 kakva ofanzivna igra nije vidjena godinama na srpskim prostorima

  • Rpd

    3. oktobar 2019 | 18:50

    Mozete vi pricati sta hocete ali Partizan sa Sadikom postize golove...ja sam stvarno gledao sa kim da ga uporedim,ali ta gradja,taj korak,pa i snalazljivost,moram reci...mozda Adebayor..naravno trenutno mu nije ni do kolena,mozda nece ni biti ali za sada ovo sa njim funkcionise i to je bitno..

  • Ja bre

    3. oktobar 2019 | 18:43

    Bravo Partizan.Prava igra.Tako se igra.I da pobedite Manchester i osvetlate Srpski fudbal.Pozdrav od Delije i puno srece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA