≫ 

Partizan bez klasičnog napadača, koje strance će Milojević izabrati za jedno od najtežih gostovanja?

Posle evropskih mečeva, večiti jurišaju i na bodove u SL

  • 15
FK Partizan, FK Crvena zvezda, derbi, fudbal Foto: Marko Jovanović

Vreme je i za Crvenu zvezdu i Partizan! Superliga Srbije, odnosno njeno 11. kolo, nastavlja se u nedelju, a na programu su utakmice večitih rivala koji se na domaće terene vraćaju posle sjajnih rezultata u Evropi!

Zvezdu od 16 časova (Arena Sport 1) očekuje jedno od najtežih gostovanja - ekipi Napretka! Barem tako kaže trener Vladan Milojević koji je svoje prve sezone na Marakani jedini poraz doživeo upravo u Kruševcu.

Pred Milojevićem je i dilema koju četvoricu stranaca odabrati za duel pod Bagdalom. Jedno je sigurno - u ekipi neće biti Hozea Kanjasa zbog povrede koju je zadobio u trijumfu protiv Olimpijakosa u okviru Lige šampiona (3:1).

Očekuje se da od prvog minuta zaigraju Marko Marin, El Fardu Ben i Ričmond Boaći, dok svoju šansu čekaju još Žander, Van La Para, Tomane i Mateo Garsija.

El Fardu Ben, FK Crvena zvezda Ben i Boaći se očekuju u startnih 11 Foto: crvenazvezdafk

Ne bi bilo iznenađenje da Holanđanin Van La Para bude taj četvrti, jer je Zvezdi potrebno da se poslednje pojačanje što pre razigra. Pogotovo što je pomenuti igrač dobio zvižduke na meču sa grčkim klubom u LŠ.

- Van La Para je došao na kraju prelaznog roka, mi smo ga skautirali i gledali. Ovde ljudi smatraju da ako igrate fudbale možete istog trenutka da se snađete, jer svuda se igra fudbal. Ipak, nije sve isto. Novi je ambijent, nema vremena za prilagođavanje i ako se ne desi da neki igrač ne odigra odmah odlično nastaju problemi u medijima. Mnogo rano donosimo zaključke, hajde da damo igračima malo više prostora i vremena da se prilagode. Nije baš tako lako promeniti sredinu. Biću strpljiv sa Van La Parom, naravno da može bolje, u to sam ubeđen, samo mu treba dati vremena za adaptaciju. Biću posebno strpljiv - rekao je Milojević na konferenciji.

Što se tiče ostalih fudbalera, očekuje se da će u odbrani igrati Degenek, Milunović, Gajić i Rodić, a ne bi bilo iznenađenje da na golu šansu umesto Milana Borjana dobije Zoran Popović.

Miloš Degenek, FK Crvena zvezda Degenek je siguran u startnih 11 Foto: crvenazvezdafk

Miloš Vulić i Dušan Jovančić se očekuju iza Marina, dok za mesto na krilnoj poziciji konkurišu pomenuti Van La Para, Garsija, Vukanović i Simić.

>>> Posle velike pobede nad Olimpijakosom Zvezda ide u Kruševac (16.00) i želi da pobedom ode na pauzu zbog reprezentativnog termina. Kvota na čistu dvojku je 1,20, a na dvojku bez primljenog gola Zvezde (Sigurna pobeda) 1,82. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napredak - Zvezda.

Što se tiče Zvedinog skora sa Kruševljanima, odigrano je ukupno 27 mečeva. Crveno-beli imaju 19 pobeda i dva poraza, a viđeno je i šest nerešenih utakmica. Poslednji duel odigran je 19. maja ove godine na proslavi jubilarne 30. titule koju je Crvena zvezda osvojila, kada je na Marakani četa Vladana Milojevića trijumfovala rezultatom 3:0. Pogotke za Zvezdu postigli su Dejan Joveljić, Milan Jevtović i Lorenco Ebisilio.

Partizan bez Sadika, Asano ili Marković u samom špicu!

Dva sata polse meča u Kruševcu, takođe na Arena Sport 1, Partizan će u Humskoj dočekati ekipu Voždovca.

FK Partizan Foto: Miroslav Todorović

Biće to 22. duel pomenuta dva kluba, a skor je ubedljivo na strani Partizana - 16 pobeda, remi i četiri poraza. Poslednji u martu ove godine na Krovu, kada je bilo 1:0 za Zmajeve.

- Očekujemo izuzetno težak meč, posebno s obzirom na napore koje smo prošli i na iskustvo ekipe Voždovca. Izdvojio bih Voždovac, kao i Javor i Inđiju, da žele da igraju fudbal, na šta moramo da budemo spremni - rekao je trener Partizana Savo Milošević na konferenciji.

>>> Odavno Partizan nije bio u ovakvoj formi i prava je šteta za crno-bele što sledi reprezentativna pauza. Posle pobede u Kazahstanu danas (18.00) igraju s Voždovcem kod kuće, a kec uz bar tri gola (1&3+) nosi kvotu 1,62. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Voždovac.

Strateg crno-belih zbog kartona neće moći da računa na jedinog klasičnog napadača - Umara Sadika! Njegovo mesto u samom špicu zauzeće ili Asano ili Lazar Marković.

Savo Milošević FK Partizan Foto: Miroslav Todorović

Duel sa Zmajevima preskočiće i Nemanja Miletić i Saša Zdjelar, a u stratnoj postavi će ih najverovatnije zameniti Pešukić i Šćekić. U prvih 11 se još očekuju i Stojković, Ostojić, Pavlović, Urošević, Natho, Suma i Stevanović.

Partizan je trenutno na petom mestu na tabeli, uz bod zaostatka u odnosu na Zvezdu, a oba tima imaju dve utakmice manje od vodeće Vojvodine koju eventualnim pobedama preskočiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    6. oktobar 2019 | 09:43

    Mnogim zvezdasima "nije jasno" sto je vosa zvezdijina filijala,sacemo da objasnimo,kaze vako: Secate li se utakmice Partizana i vose,kad su celnici vose u lozi pricali da ce u sledecem kolu da puste zvezdu da pobedi? Sve je gotovo sve je pijano🍻🍻🤣🤣🤣🤣

  • Zvezda

    6. oktobar 2019 | 08:55

    pa sto tako ne date vremena nasim igracima,kao strancima.nije prvi stranac koji zaradjuje 10 puta vise od naseg igraca,a ne pokazuje ni da je za Javor,a kamoli za zvezdu.Mouce,Kafu,Rikardinjo,...ima ih dosta.izgleda da se preko stranaca mnogo vece pare peru nego preko nasih.

  • Ujka Zitko PFK

    6. oktobar 2019 | 08:50

    Zvezdiju,graficar,radnicki nis,vosa,ofk bgd... I opet ti si prvak postala🤣🤣🤣🤣🍻🍻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA