Partizan izdao saopštenje: Crno-beli uputili pitanja Sudijskoj komisiji, ali i prozvali jednog člana

Klub iz Humske traži odgovore...

  • 31
FK Partizan - FK Molde Foto: Marko Jovanović

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje povodom dešavanja u nedelju veče, na meču koji su crno-beli igrali protiv Voždovca, ali i odluke Fudbalskog saveza Srbije da zvanično pokrenu priču o VAR tehnologiji.

Crno-beli u svom saopštenju imaju i nekoliko pizanja za Sudijsku komisiju, a istim su potvrdili ono što smo ranije javili - da su iz Humske pisali UEFA.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- FK Partizan, nakon još jednog turobnog i tmurnog fudbalskog vikenda, koristi ovu priliku da istakne svoju ogorčenost i izrazi najozbiljniji protest usled hroničnog, kontinuiranog i malicioznog postupanja sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa njegovom sudijskom komisijom. Nije protekao ni dvocifreni broj kola tekućeg šampionata a već se sudijske greške, koje se nedvosmisleno graniče sa nepočinstvom, broje visokim dvocifrenim brojem.

FK Partizan Foto: MN Press

- Za sve to vreme, sudijska komisija FSS u svom članstvu ima čoveka u sukobu interesa. Igor Radojčić, koji je do podne član sudijske komisije a od podne službeni komentator jedne sportske tv stanice, ujedno je i delegirani član ispred FSS u Komisiji za uvođenje VAR tehnologije.

- FK Partizan nastoji da sportski i časno, jer drugačije i ne ume, osvaja ili gubi bodove na fudbalskom igralištu. Nekada to čini tako trijumfalno da mu protivnik ne šutne u okvir gola a nekad bodove gubi usled upitnih situacija, neverovatnih sticaja okolnosti ili svoje ne uvek tako dobre igre. FK Partizan, dakle, zna i kako se osvaja titula ali i kako se gube bodovi.

- Ne možemo ostati nemi usled već sada teško brojivih situacija koje prete da ozbiljno ugroze regularnost takmičenja. Sledstveno tome, obratili smo se dopisom uz prateću dokumentaciju sudijskoj komisiji UEFA u nameri da skrenemo pažnju na preveliki broj i učestalost sudijskih grešaka u srpskom fudbalu.

FK Partizan Foto: MN Press

- Ujedno, FK Partizan zahteva odgovore od sudijske komisije FSS na pitanje postoje li pritisci u delegiranju sudija za utakmice u domaćem šampionatu. Ukoliko ova komisija ne bude odgovorila na ovo pitanje ili bude negirala postojanje pritisaka, FK Partizan tada drži da onda ova komisija svoj posao ne obavlja stručno, profesionalno i po pravilima službe. U tom slučaju, očekujemo da svi članove ove Komisije hitno podnesu ostavke a, ukoliko to ne učine, zhatevaćemo smenu kompletne sudijske komisije FSS i izbor ljudi od kredibiliteta, ugleda i objektivnog postupanja u ovoj najsenzitivnoj stvari u domaćem takmičenju.

- Najzad, ali ne i na posletku, FK Partizan želi da čestita Fudbalskom savezu Srbije koji je, nakon skoro tri godine brojnih i n nedvosmislenih grešaka na štetu našeg kluba, ponovo doneo odluku iz marta ove godine o uvođenju VAR tehnologije u srpski fudbal. FK Partizan, međutim, zahteva od Komisije za uvođenje VAR tehnologije da najhitnije izađe sa konkretnim predlozima i tačnim a ne okvirnim rokovima u kojima će biti moguće sprovesti u delo ovu inicijativu FK Partizan.

- Duboko držimo da su ove mere prva i urgentna brana od daljeg urušavanja ozbiljno poljuljanog ugleda domaćeg prvenstva - stoji u saopštenju Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ops

    7. oktobar 2019 | 18:15

    Koliko franjevci mogu da plaču,kukaju,kmeče,pa to je neverovatno

  • delija

    7. oktobar 2019 | 17:53

    Pod hitno vratiti Toleta Karadzica u fudbal da i grobari prodisu malo😂😂😂

  • 777

    7. oktobar 2019 | 18:12

    Kazu mi dobijamo tako sto nam protivnik ne sutne na gol. Pa taj protivnik(Zvezda) vam je sutnula na gol i pogodila za 0:1 ali je sudija ponistio cist gol ... Da je bilo pravde vi bi derbi izgubili i ako je Zvezda katastrofalno igrala taj dan ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA