≫ 

Dao Zvezdi gol u Ligi šampiona, pa napušta klub: Nakon 11 godina kapiten zatražio transfer

Tomas Miler nezadovoljan statusom u Bajernu

  • 5
Thomas Muller, Tomas Miler Foto: Marko Jovanović

Kako prenosi Nemački Bild Tomas Miler je nakon 11 godina zatražio transfer iz Bajerna. Kapiten minhenske ekipe se ne slaže sa trenerom Nikom Kovačem, a šansu dobija na ''kašičicu''.

Već nedeljama se šuška, a Bild sada prenosi kao da je zvanično, Miler od uprave kluba, zatražio odlazak iz kluba u kom je ponikao, i jedinom za koji je igrao tokom karijere.

U poslednjih pet utakmica 30-godišnji Miler je sakupio svega 66 minuta i više uopšte ne krije svoje nezadovoljstvo. Među njima je i sedam minuta protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona. I pored tako malo provedenog vremena u igri uspeo je da postigne pogodak.

Po izvorima ovog lista Miler je zatražio da ga klub pusti da na leto promeni sredinu u koliko se njegov status ne promeni u narednih nekoliko nedelja.

Kapitenu smeta i to što mu čelnici kluba nisu ponudili novi ugovor iako mu aktuelni ističe 2021. To je i razlog više da se na leto proda, jer će to biti poslednja prilika da minhenski klub zaradi nešto od svog deteta.

Liga šampiona, FK Arsenal - FK Bajern Minhen, Foto: Tanjug/AP

Miler je za prvi tim Bajerna debitovao sa 19 godina, 15. avgusta 2008. godine protiv HSV-a kada je u 79. minutu u igru ušao umesto Miroslava Klosea. Za prvi gol je čekao do debija u Ligi šampiona naredne godine. 10. marta 2009. Bavarci su Sportingu savladali sa čak 7:1, a Miler je na terenu proveo 18 minuta i za to vreme je uspeo da postigne svoj prvi gol za prvi tim Bajerna.

Nakon reprezentativne pauze Bajern igra prvo protiv Auzburga 19. oktobra u gostima, potom idu u Grčku na megdan sa Olimpijakosom u Ligi šampiona nakon čega na Alijanc arenu stiše Union Berlin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA