≫ 

Uprava Totenhema veruje u Poketina, ali ne i u igrače: U januaru velika seča

Petorica igrača bi mogla van kluba početkom naredne godine

  • 1

Taman kada se činilo da je Totenhem izašao iz prosečnosti i ušao u klub najvećih na kontinentu, snažno su udarili o zemlju.

Serija loših rezultata je ozbiljno uzdrmala ekipu Maurisia Poketina, ali uprava kluba veruje u stručnjaka koji ih je doveo do finala Lige šampiona. Zbog toga mu je dala šansu da "osvežavanjem krvi" u timu popravi stanje.

FK Ajaks - FK Totenhem

Foto: Tanjug/AP

Tako će u januaru novu sredinu morati da potraži čak pet igrača od kojih je najzvučnije ime Kristijan Eriksen.

Celog leta se povezivao sa odlaskom u Real Madrid za 70 miliona evra, ali i pored dovođenja njegove zamene u vidu Đovanija Lo Selsa, Danac je ostao u klubu.

Ugovor mu ističe narednog leta, a cilj je da se proda u inostranstvo ako bude zainteresovanih pošto je izgleda Zinedin Zidan sve manje "zagrejan" za njega.

Ne na zimu, ali će na leto klub sigurno napustiti iskusni štoperski tandem koji je već godinama nosio odbranu Pevaca, Tobi Aldervireld i Jan Fertongen. Njima ugovori ističu na leto, a neke male pare bi eventualno mogao Totenhem da inkasira na zimu, ali po pisanju britanskih medija veća je verovatnoća da će ih klub ''ispoštovati'' do kraja.

Što se tiče ove zime klub neće praviti problem Seržu Orijeu, Vikotru Vanijami i Deniju Rouzu da promene sredinu. Orije se pokazao kao promašaj jer nije uspevao ni u jednom trenutku dostojno da zameni Kajla Vokera na desnom beku, Vanijama već dugo nije u Poketinovim planovima što govori da je ove sezone odigrao svega 113 minuta, a često je i na tribinama, dok Rouz nije ni odradio pripreme sa klubom, a problematičnog levog beka niko nije želeo da dovede.

Britain Soccer Premier League

Foto: Tanjug/Ap

Poslednji koji se spominje kao neko ko odlazi je Erik Dajer. Možda pomalo i iznenađujuće s' obzirom na to da se radi o engleskom reprezentativcu, a zna se koliko Totenhem ceni domaće igrače.

Doduše Dajer je imao odrešene ruke i letos da napusti klub u slučaju dobre ponude, međutim do toga nije došlo, a on je u međuvremenu uspeo da se vrati u startnih 11.

U poslednjem kolu protiv Brajtona je dobio priliku da ponovo startuje, a do sada prednost su imali Tangi Ndombele i mladi Englez, reprezentativac engleske, Hari Viks.

To su sve igrači koji su već godinama u klubu i kojima trebaju novi izazovi. Sa druge strane Totenhemu treba nova energija i novi motivisani igrači za dokazivanjem za razliku od sadašnjeg rostera koji je dosta ''uljuljan'' i gde se tačno zna ko koliko igra, što je možda i prouzrokovalo novonastale probleme.

Iako mediji i navijači trenutno stanje u klubu proglašavaju alarmantnim i da nešto mora pod hitno da se menja, Poketino je vrlo smiren i kaže da se slika ne može i ne sme stvoriti na osnovu poslednjih rezultata, nego na osnovu veće slike.

FK Totenhem, FK Mancester Junajted

Erik Dajer; Foto: Tanjug/AP

Fudbal nije drama, fudbal je strast i ne možemo da ga odvojimo od emocija. Ali ne možemo ni da ovaj sport učinimo fantastičnim kakav jeste samo na osnovu poslednjeg rezultata. Moramo da učimo iz poraza, da prihvatimo da ne možemo uvek da pobedimo, jer i protivnici naporno rade. Moramo da budemo dostojanstveni u odnosu na rezultat, bez obzira na to je li on dobar ili loš - smireno i samouvereno će Poketino.

Januarska čistka nije toliko blizu, treba pregurati predstojeća tri meseca i usput zadržati mir u svlačionici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA