≫ 

Predsednik Juventusa: Kako da ojačamo timove kao što je Zvezda i da li je taj sistem fer za njih?

Prvi čovek torinskih crno-belih imao zanimljivo izlaganje u Londonu

  • 44
Predsednik Juventusa Andrea Anjeli, Zvezda Foto ilustracija: Telegraf/Guliver/Alessandro Sabattini/Getty Images

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli, inače i šef Evropskog udruženja klubova, govorio je u Londonu na sastanku najelitnijih klubova Evrope o reformi fudbala!

Tom prilikom Anjeli je pomenuo i primer Crvene zevzde koja je već dve godine zaredom stigla u grupnu fazu Lige šampiona od 1. kola kvalifikacija.

- Timovi poput Ajaksa i Seltika se upinju da bi stigli do mogućnosti da se takmiče u Ligi šampiona. Pomislite na timove kao što je Crvena zvezda. Oni su van fudbalske mape samo zbog toga odakle su. Kako ćemo da ojačamo timove kao što je Crvena zvezda? Da li je trenutni sistem fer ili nije za timove kao što je Crvena zvezda - upitao se Anjeli i dodao:

- Kakve god promene da se dese, mislim da to neće pormeniti simpatije prema Realu, PSŽ-u ili Bajernu. Cilj treba da bude da se napravi sistem gde timovi poput Lestera mogu da napreduju, ukoliko steknu šansu da postanu deo tog sistema i da nemaju relevantnu poziciju samo u svom dvorištu.

Nemanja Milunović Foto: Marko Jovanović

Anjeli je jedan od zagovornika ideje (tačnije, ideja je njegova) da bi u Ligi šampiona trebalo da bude više kvalitetnih mečeva. Plan je da se stvore četiri grupe od po osam timova koje daju 14 mečeva do kraja godine.

Prvih pet timova u grupi obezbediće igranje u Ligi šampiona i sledeće godine, bez obzira šta urade u domaćem šampionatu. Anjeli je dodao i da to ne bi bila zatvorena liga i da ljudi greše kada kažu da bi takav sistem ''ubio'' domaća takmičenja.

Istakao je Italijan i nadolazak mlađih generacija koje baš i ne interesuje trenutni sistem i  da bi on trebalo da se promeni.

Ali ne u smislu da LŠ bude zatvorena, te otuda i ne čudi što je Ajaks, Seltik i Zvezdu istakao kao klubove koji bi trebalo nešto da se pitaju. To se, pre svega, odnosi na činjenicu da od 2021. godine kreće Evropska konferencijska liga koja će i te kako smanjiti šanse ''manjih'' klubova da se domognu LŠ i LE.

Video: Haos u Amsterdamu pred meč Lige šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Br@nko

    8. oktobar 2019 | 16:41

    Ovo je više ne podnošljivo.Gde god se pomene Zvezda eto ih Grobari sa teorijama zavere, odmah njih neko namerno uništava.Izjava gospodina Pantića, da je pod pritiskom Zvezde namerno sređivana pista u Beogradu, da igrači Partizana ne mogu da slete kada je trebalo iz Kazahstana, nego su sleteli u 6h ujutru umesto u 2h. Još malo će i pronaći razlog da ih i Tramp mrzi i da neki njegovi postupci ukazuju da i on hoće da pomogne Zvezdi i uništi Partizan. Ovo ukazuje da su pojedinci zreli za Hospitalizaciju.

  • Saša

    8. oktobar 2019 | 17:16

    Ko ga bi drugog spomenuo prvaka evrope i sveta finalistu kupa uefa, finalistu super kupa evrope, 30 titula, 24 kupa, igralo se pred 100 000 zvezdaša na marakani, sad su sedeća mesta ceo stadion 60 000 zvezdaša na našoj mari, najbolji srpski fudbaler svih vremena dragan džajić, jednom rečju gigant, brend, institucija, naša zvezdaaa....

  • Uki

    8. oktobar 2019 | 15:20

    Vuletiću saopštenje jer vas ovim činom ugnjetava Juve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA