Milan predstavio novog trenera: Još jedan koji je nekad vodio Inter!

Najavjeno - učinjeno

  • 0

Marko Đampaolo je u utorak dobio otkaz u Milanu, a u sredu su Rosoneri imenovali novog trenera. Nekadašnji strateg Intera Stefano Pioli vraća se na San Siro, ali u njegov crveno-crni deo.

Legende sa terena, Zvonimir Boban i Paolo Maldini, seli su u direktorske fotelje, ali potez da se dovede ''Sari za siromašne'' - Marko Đampaolo, nije urodio plodom pa je tako Milan nakon sedam kola tek na 13. mestu. Kao glavni krivac okarakterisan je trener Đampaolo, kojem je uprava najviše zamerala što gotovo da nije ni koristio letošnja pojačanja i da je igrao sa igračima od prošle sezone. Ti igrači nisu doneli ništa klubu pa je tako rastanak bio neizbežan.

Paolo Maldini i Zvonimir Boban su ekspresno reagovali i kako to dolikuje velikom klubu trenera su smenili kada su pronašli zamenu i kada je to najbezbolnije, u reprezentativnoj pauzi.

Prva želja je bio dojučerašnji trener Intera Lućana Spaletija, ali on nije hteo da se odrekne velikih primanja koja mu sleduju nakon što ga je Inter oterao letos. On je bio Bobanova želja pa se onda okrenulo Maldinijevoj. Izbor je pao na Stefana Piolija, još jednog bivšeg trenera Intera, koji je pred kraj prošle sezone dobio otkaz u Fiorentini.

Klub želi toplu dobrodošlicu Pioliju i njegovim saradnicima i želi im sve najbolje- stoji na sajtu Milana.

Iako najavljen kao neko ko će da preporodi Milan, Đampaolo se na San Siru zadržao tek 111 dana.

Dolazak Piolija je sa finansijske tačke gledišta dobro rešenje, jer se radi o nekome ko dobro poznaje Seriju A, jer je pored Intera vodio još i Parmu, Kijevo, Bolonju, Lacijo i Fiorentinu prošle sezone.

Zvanične cifre nisu objavljena, ali mediji spekulišu da će na godišnjem nivou zarađivati 1,5 miliona u naredne tri sezone.

Navijači su očekivali nego zvučnije ime koje bi ih vratilo u vrh, ali ''peglanje'' finansija zbog kojih su ove godine izbačeni iz Evrope zbog kršenja Finansijskog fer pleja, nije dozvolilo upravi da se više ''otvori'' za novog trenera.

Pioli će u debi novom klubu imati na domaćem terenu protiv Lećea 20. oktobra. Biće zanimljivo videti kako će tifozi Rosonera dočekati novog trenera i bivšeg stratega gradskog rivala.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA