• 31

Šta će reći FIFA na zabranu Zvezdi da igra na Kosovu?

  • 31

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović izjavio je da su albanske vlasti na Kosovu zabranom utakmice protiv Trepče pokazale pravo lice.

- Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda danas znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledzijski, da ne poštuju preporuku FIFA. Kada su primani u FIFA glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju - izjavio je Mijailović.

On je upitao šta će sada reći FIFA kao najviša svetska organizacija.

Svetozar Mijailović

Foto: Marko Jovanović

- Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda. Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobeđivati. Posebno što je njihov status kao člana FIFA na arbitražnom sudu u Lozani -. poručio je Mijailović.

Video: Evo šta se dešavalo na prelazu Jarinje kada su Terzića vratili nazad

(Telegraf.rs)

Komentari

  • RA

    Treba Trepču pustiti da uzmu kup,svi u nizu s kim igraju, pa kao predstavnik Srbije da igraju Evropu, eto im onda legitimnost tzv. države Kosovo. Al nismo mi tolko pametni da uradimo to.

  • Aleksandar

    FIFA nece reci nista. Evropa podrzava Albance. Dozvoljeno im je da rade sta hoce. Vidite da ovaj novi premijer kaze da ne zivi na Kosovu nego u Albaniji. Ne postuje ni zastavu svoje vestacke drzave, vec samo maticne... Tesko nama uskoro dok budemo gledali kako Kosovo nestaje i postaje Albanija...

  • M

    Šta će reći, ništa jer Albanci su zakoniti i moralni pobjednici a ne c.zvezda koja je nasilju htjela da uđe na teritoriju druge države,treba biti civilizovan i poštovati zakone i odluke drugih država.Pitam samo zvezdaše i njihove pristaše da li bi dozvolili da F.K. Priština igra kup utakmicu na Maraka i sa nekim klubom.To što je uradio Terzić i njegovi sljedbenici je post nasilje i divljaštvo i UEFA treba kazniti Zvezdi zbog pokušaja nasilnog ulaska u drugu zemlju.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima