≫ 

Kakvo to iznenađenje Tumbaković sprema Paragvajcima?

Nema sumnje da će Orlovi igrati u ''promešanom'' sastavu

  • 20
Ljubiša Tumbaković Foto: Marko Jovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 minuta  (TV Nova) igra prijateljsku utakmicu protiv selekcije Paragvaja u Kruševcu, a ovdašnju javnost najviše interesuje kojih 11 će izabrati selektor Ljubiša Tumbaković!

Pogotovo nakon nekoliko poslednjih ootkazivanja zbog povreda, ali i same činjenice da je Tumbaković još pre okupljanja odlučio da šansu da nekim novim momcima.

- Uvek igraju najbolji reprezentativci i, u datom trenutku, oni zdravi i koji mogu da odgovore zahtevima. Ko će na teren, to bi moglo da vam bude iznenađenje - rekao je Tumbaković na konferenciji, a prenosi Sportski žurnal.

Najavio je Tumbaković i samu utakmicu.

- Svaka utakmica je važna i zahteva mobilnost i ja verujem da će tako biti i protiv Paragvaja. Pred nama je mnogo posla, moramo da koristimo svaki trenutak i svaku utakmicu, tako da nas i sada očekuje zahtevan meč. Upoznali smo se sa rivalom, pogledali njihove utakmice i predstavili šta želimo u meču sa Paragvajem.

Ljubiša Tumbaković Foto: MN Press

Duel sa Paragvajcima verovatno će doneti promene na golu, pogotovo zato što Predrag Rajković sjajno brani u francuskom Remsu.

Tumbaković je najavio i da će dati šansu igračima iz domaće lige, tako da se startnih 11 nadaju i Milan Rodić, Nemanja Miletić, Milan Pavkov,Nemanja Milunović i Marko Gobeljić. Ovaj poslednji je najbliži tome. Tu je i Emil Rockov iz Vojvodine, ali već smo pomenuli da je će prvi golman najverovatnije biti Rajković.

Vezni red bi trebalo da drže Milivojević i Maksimović, pogotovo što se očekuje da njih dvojica u skorijoj budućnosti budu taj tandem na sredini.

Neigranje Tadića i Seregaj Milinkovića Savića ''ustoličiće'' Adema Ljajića na mestu pljemejkera, dok bi i Nemanja Radonjić mogao da počne meč od prvog minuta. Pogotovom nakon sjajne partije u Luksemburgu.

Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Tumbaković u napadu ima Mitrovića, Pavkova i Pavlovića i ne bi bilo iznenađenje da prvi špic Orlova propusti ovaj meč. Opet, ne bi bilo iznenađenje ni tod a startuje od samog početka.  U svakom slučaju, Tumbaković je najavio šansuza neke igrače koji su manje igrali.

- Lepa prilika da se provere sposobnosti pojedinih igrača koje smo manje videli u minula dva okupljanja - jasan je bio Tumbaković.

Podsetimo, Srbija posle meča u Kruševcu putuje u Litvaniju gde će sa istoimenom selekcijom u ponedeljak igrati u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

>>> Severna Irska je jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjih kvalifikacij za EURO 2020 - posle pet kola ima 12 bodova, ali večeras (20.45) ide u goste Holandiji, koja ima meč manje i tri boda manje i nalazi se u odličnoj formi. Kvota na keca, uz bar tri gola (1&3+), je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Holandija - Severna Irska.

Video: Ljubiša Tumbaković o rezovima i podmlađivanju Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    10. oktobar 2019 | 08:41

    Ono kad ti Kokeza,Terzic i Tumbakovic zgade reprezentaciju da nemas ama bas nikakvu zelju da je gledas!!!Pi nesoji!!!

  • Др

    10. oktobar 2019 | 09:04

    Кога ми , уопште, можемо да изненадимо!????

  • Miki

    10. oktobar 2019 | 09:41

    Fejsala Mulića zovite u reprezentaciji Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA