≫ 

Pioli pokušao da izgladi odnos sa "Milanistima", a Maldini veruje u potez koji neće doneti novi post

Navijači Milana već pokrenuli akciju protiv novog trenera, ali uprava je uz njega i veruje da je ovo pravi potez u pravo vreme koji će prekinuti ''sušu'' trofeja

  • 1

Kada se Paolo Maldini vratio u Milan i preuzeo upravljanje sportskog sektora jedna od prvih stvari bila je smena Đenara Gatuza i dovođenje Marka Đanpaola, koga je smenio posle 111 dana i doveo Stefana Piolija.

Lućano Spaleti je bio "pik" Zvonimira Bobana, ali on nije hteo da se odrekne velikih primanja od Intera nakon raskida ugovora, pa je tako na klupu seo još jedan Maldinijev izbor - Pioli i to na dve godine.

Navijači su nezadovoljni i već su pokrenuli akciju da se otera iz kluba pre nego što je i došao, a sve to se može naći na društvenim mrežama pod haštagom ''PioliOut''.

Međutim Maldini, Boban i Ivan Gazidis veruju da su napravili pravi potez. Na predstavljanju Stefano Pioli je istakao da je srećan što je došao u veliki klub. O revoltu navijača nije želeo da komentariše.

FK Inter - FK Milan

Stefano Pioli dok je bio trener Intera; Foto: Tanjug/AP

Navijači? Imam veliko poštovanje prema njima. Jasno mi je da moram odmah da počnem da radim u pravom smeru, da igrače usmerim na pravi put. Pred nama je deset jako važnih dana. Probaćemo da izvučemo najbolje - istakao je novi strateg Milana.

Pioli veruje u kvalitet tima, ali da im nedostaje hrabrost koji moraju da pokažu na terenu.

Uvek razmišljam pozitivno i zato želim da se svi borimo zajedno kako bismo ostvarili što bolje rezultate. Ubeđen sam da imam dobar tim i igrače. Milanova blistava prošlost mora da živi i u sadašnjosti, ali u skladu s mogućnostima. Sve izazove moramo da zaobiđemo i pronađemo način da eksplodiramo na terenu. Imam obavezu da igračima usadim hrabrost, da pokažu svoje kvalitete. Moramo da počnemo od pravih ideja, pa da podignemo intenzitet kako bismo postali još bolji. Želim da probamo da napadnemo plasman u Ligu šampiona.

Iako su navijači počeli da negoduju i pre potpisa, Pioli se nada da neće imati problema zbog prethodnog rada u Interu.

Moja prošlost, Inter? Bio sam dete. Prošlost je prošlost. Sada sam sazreo profesionalac. Želim da unapredim svoj rad i nadam se da ljudi neće imati predrasude, već da će mi suditi po tome šta ćemo uraditi na terenu.

FK Milan - Inter

Pioli slavi pobedu Intera protiv Milana; Foto: AP/Tanjug

Na promociji se obratio i Ivan Gazidis, naglasio je da je Milan u jako delikatnom trenutku, kada su jedva izbegli izbacivanje iz lige, ali da i dalje imaju velikih problema sa vraćanjem dugova.

-Želeo bih da se zahvalim Đampaolu i njegovom stručnom štabu, želimo mu sve najbolje. Odluka nimalo nije bila laka. Ali, gledali smo potrebe kluba i stavili ih iznad svih ostalih. Shvatamo frustraciju navijača, ali nije nam lako. Svi se suočavamo s realnim problemima koje ne smemo da ignorišemo: svi smo zainteresovani da pomognemo klubu da stane na stabilne noge, ali od početka se suočavamo s brojnim faktorima, bankrotstvom i ispadanjem u Seriju D. Svi dajemo sve od sebe svakog dana. Uprkos lošem startu sezone, i dalje smo na samo šest bodova od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Želimo da se vratimo u fudbalsku elitu, zato smo doveli iskusnog trenera. Investiramo 1.200.000.000 evra u novi stadion, pokušavamo da razvijamo klub i igrače kako bismo se vratili tamo gde zaslužujemo - zaključio je Gazidis.

Novinari su upitali Zvonimira Bobana u vezi sa Spaletijem, ali on nije želeo da priča o tome.

Ne želimo da pričamo o Spaletiju. Shvatamo da nismo najbolji klub na svetu, ali ni ovo nije najbolje što ovaj sastav može da pruži. Sa Piolijem smo uvereni da možemo da budemo bolji i da pokažemo veći kvalitet - istakao je nekadašnji Hrvatski reprezentativac.

Zvonimir Boban

Zvonimir Boban; Foto: Guliver/Claudio Villa/Getty Images

Ipak najodgovorniji za smenu trenera, a i njegovo postavljanje je Maldini koji je doveo i Đampaola i sada Piolija.

Imenovanje Piolija nije kockanje Milana. Ne želimo tek tako da otpišemo ovu sezonu, već da nam ona posluži kao osnov za neke naredne - ističe Maldini.

Svestan je nekadašnji kapiten Rosonera da je sezona loše počela, ali da glavni cilj, a to je ulazak u Ligu šampiona, nije daleko, svega šest bodova za sada.

Shvatili smo da stvari nisu išle pravim putem, zato smo doneli tešku odluku. Želimo da budemo protagonisti ove sezone. Pioli je iskusan trener, koji je vodio nekoliko velikih klubova. Naš cilj nije da osvojimo Ligu šampiona, već da se za početak vratimo u elitu. Borimo se protiv mnogo problema koje smo nasledili.

Paolo Maldini, Milan

Paolo Maldini; Foto: Guliver/Claudio Villa/Getty Images

Šok terapija je po rečima Maldinija bila jedino rešenje, a izabran je najbolji trenutak kada će novi trener imati skoro dve nedelje da se upozna sa igračima.

Đampaoplu hvala na svemu što je učinio, posebno na profesionalizmu. Pre tri meseca smo pričali o njemu, ali dolazak Piolija je zajednički izbor. Ukoliko vratimo vreme nazad, shvatićemo da je dolazak Marka Đampaola bio ispravan potez za mlad tim koji nam je bio na raspolaganju, ali jednostavno, nije mu se dalo. Branio sam ga, jer sam verovao da time činim pravu stvar - ističe Maldini.

Od poslednjeg Skudeta 2011. koji je osvojio Maks Alegri na klupi Milana prodefilovalo je čak sedam trenera (Klarens Sedorf, Filipo Inzagi, Siniša Mihajlović, Kristijan Broki, Vinćenco Montela, Đenaro Gatuzo i Marko Đampaolo), ali Maldini veruje da će ih Pioli vratiti u evropsku elitu (mada to je verovao i za Đampaolija).

Ostala nam je još 31 utakmica do kraja prvenstva. I dalje verujemo da možemo celu sezonu da okrenemo u našu korist. Ne želimo da čekamo narednih deset godina da bismo opet postali konkurentni za trofeje - zaključio je Maldini.

Video: Predrag Mijatović o Partizanu i Zvezdi, Luki Joviću i prijateljstvu sa Ostojom Mijailovićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja trst

    11. oktobar 2019 | 01:27

    Milan navijači su mnogo razočarani i ja bila u Milano par puta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA