≫ 

Mitrović spasio "bledu" Srbiju u Kruševcu: Orlovi sa igračem više pobedili Paragvaj u 90. minutu!

Prijateljski susret poslužio je selektoru da "isproba" različite opcije, ali, činjenica je da će njegov tim u ponedeljak protiv Litvanije morati mnogo bolje

  • 77

Fudbalska reprezentacija Srbije, uspela je da savlada Paragvaj u Kruševcu sa 1:0, i to golom Aleksandra Mitrovića u poslednjem minutu susreta. 

Od samog starta igrao se otvoren meč na obe strane. U uvodnim minutima,  zapretila je Srbija, da bi usledio odgovor gostiju. Ipak, mreže su ostale mirne. Najbolju šansu u prvom delu igre imao je Adem Ljajić u 25. minutu kada je pogodio prečku.

Do kraja, nizale su se dobre akcije Srbije. Prvo je Miletić odlično prošao po desnoj strani i centrirao, ali njegov šut je izblokiran. U jednoj od narednih akcija, Ljajić i Radonjić kombinuju u 40. minutu, ali je fudbaler Marseja ostao za korak sporiji.

Zanimlljivo, tek u 41. minutu gosti su imali prvu ozbiljnu priliku. Tada, šut sa nekih dvadesetak metara uspeva da odbrani Rajković i izbije loptu u korner. Potom, gosti postižu pogodak koji je poništen, da bi u narednoj akciji pravi "dar mar" u odbrani Orlova napravio Galeano, a Kolarov sa gol linije spasio Srbiju.

U nastavku, oba tima nastavila su gde su stala u prvom delu. Igralo se žestoko na početku, da bi u 52. minutu Almiron dobio drugi žuti karton zbog simuliranja jedanaesterca. Srbija je imala igrača više, ali nije uspevala ozbiljnije da ugrozi gol. Šta više, sredinom 2. poluvremena Paragvaj se oslobodio pritiska Orlova, a u par navrata je i solidno "zapretio".

Kada je reč o igri domaće selekcije, uglavnom su posle solo akcija, šutevima sa distance, pokušavali da dođu do gola. Solidne pokušaje imali su Nemanja Gudelj, Adem Ljajić i Mitrović.

Tako je bilo sve do 90. minuta, kada Mitrović postiže svoj 29. gol u dresu reprezentacije, i to na svom 50. susretu.

Da podsetimo, sledeći meč Srbija igra u ponedeljak od 20.45, kada gostuje Litvaniji u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Srbija: Rajković - Miletić, S. Mitrović, Kolarov, Mladenović - Maksimović, Milivojević - Gaćinović, Ljajić, Radonjić - A. Mitrović.

Paragvaj: Fernandez - Rohas, Gomez, Alonso, Riveros - Paredes, Horhe, Viljasanti, Almiron - Sanabrija, Gonzales.

Stadion: Mladost. Sudija: Nejc Kajtazović (Slovenija).

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    10. oktobar 2019 | 23:09

    Ja očekivao neku novu repku, energiju, ekipu. Ovde jedino Mitar vredi. Bravo kraljino, jedina si svetla tačka i oborićeš mnoge rekorde.

  • Ogi

    10. oktobar 2019 | 21:07

    Koliko zdravija atmosfera u Krusevcu nego u Beogradu. Cini mi se da je zdraviji dio Srbije van BG.

  • Grobar

    10. oktobar 2019 | 22:56

    0:0 i on ubacuje milunovica i rodica da im nabije nastupe to je jedno 1-2 miliona vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA