≫ 

Asvel srušio Panatinaikos, Kerol pogodio ludu trojku za tesnu pobedu Reala!

Posle Olimpijakosa, ni Panatinaikos nije mogao do pobede protiv Asvela

  • 4
Evroliga KK Asvel Printscreen: Twitter/@EuroLeague

Košarkaši Asvela, ostali su, uz CSKA i Real Madrid, jedini neporaženi tim u Evroligi, pošto su na svom terenu bili bolji od Panatinaikosa. 

Francuski tim jedno je od najprijatnijih iznenađenja najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja, jer je u uvodna dva kola savladao dva velikana iz Grčke, Olimpijakos i Panatinaikos.

Tim Zvezdana Mitrovića prvu četvrtinu odigrao je u egalu sa favorizovanim protivnikom, da bi do kraja poslednje deonice, bio prisutan pad u igri. Ipak, u poslednjih 10 minuta ušlo se sa rezultatom 50:63, a onda je usledila strašna serija domaćina i najbolja četvrtina na meču koju su dobili sa 29:15, za konačnih 79:78, i to posle velike drame.

Naime, gosti su imali poslednji napad, ali Nik Kalates se nije najbolje snašao i njegov pokušaj za tri poena nije bio precizan.

Dejvid Lajti je predvodio Asvel sa 18 poena, Toni Džekiri je upisao 15, uz 12 skokova, a Kahudi 10. Na drugoj strani Dešon Tomas je zabeležio 22 poena, Džimer Fredet 18, a Kalates 13, uz 8 asistencija.

Posle meča, trener Mitrović je istakao da nije mogao ni da sanja da će njegov tim dobiti grčke timove u uvodna 2. kola takmičenja.

- Moj tim je pokazao neverovatan karakter i neverovatnu utakmicu. Kada smo padali, borili smo se do poslednje sekunde. Na kraju, počeli smo da igramo jako dobru odbranu i mislim da smo zaslužili da pobedimo. Nisam mogao ni da sanjam da možemo da otvorimo Evroligu sa pobedama nad legendarnim grčkim timovima. 

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u duelu Real Madrida i Makabije, u kojem je Kraljevski klub slavio 86:85. I ovaj susret imao je dramatičnu završnicu, ali su poeni Džejsija Kerola u poslednjoj sekundi presudili.

Najefikasnij je bio Džordan Miki sa 16 poena, Kerol je dodao 14 poena (4/7 za tri), Entoni Rendolf 11, a Fakundo Kampaco 10.

U poraženoj ekipi, koja u sledećem kolu dočekuje Crvenu zvezdu, najbolji je bio Skoti Vilbekin sa 22 poena, a Elijah Brajant i Džon Dibartolomeo su upisali po 15.

Evroliga, drugo kolo:

Četvrtak:

Crvena zvezda – Fenerbahče 68:56

CSKA Moskva – Bajern 79:68

ASVEL – Panatinaikos 79:78

Real Madrid – Makabi Tel Aviv 86:85

petak:

19.00 Himki – Baskonija

19.00 Zenit – Barselona

19.30 Anadolu Efes – Alba

20.30 Olimpijakos – Valensija

20.45 Armani – Žalgiris

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Panatenaikos pobedio Zvezdu 87:82 u Evroligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    11. oktobar 2019 | 00:37

    Ко и јсд? И они најпријатније изненађење ЕК, јер нико није очекивао да могу победити таква имена као што су Тофаш, и Венеција..тако се ваљда зваше клуб..

  • Republika Srpska

    11. oktobar 2019 | 10:44

    A gdje je partizan na ovoj tabeli,opet neka zavjera,,,Bartomeu navija za zvezdu,,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA